burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Voćni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

2 jaja

10 kašika šećera

10 kašika mleka

8 kašika brašna

4 kašike C griza

2 kašike C kakaoa

10 kašika ulja

1 C prašak za pecivo

Fil:

1 l mleka

1 C puding od vanile

6 kašika brašna

4 kašike C čvrstina

15 kašika šećera

250 g margarina

Ostalo:

3 banane

2 jabuke

1 dunja

250 ml vode

100 g šećera

Za dekoraciju:

100 g C šlaga

100 ml gazirane vode

50 g rendane čokolade

Voćni kolač

Koraci pripreme

Pripremiti voće:
Jabuke i dunju oljuštiti i iseći na tanje kriške. U manjoj posudi skuvati voće sa 250 ml vode, 100 g šećera. Kuvati dok voće ne omekša, zati ostaviti sa strane.

U posebnom sudu razdvojiti belanca od žumanaca. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg. U penastu masu od belanaca dodati žumanca, mutiti mikserom sve dok se masa ne udvostruči.

Drvenom varjačom umućenoj masi dodati pomešane suve sastojke, brašno, C prašak za pecivo, C griz i C kakao. Zatim dodati ulje i mleko.

Drvenom varjačom masu lagano izmešati i sjediniti. Pripremljenu masu za koru isipati u pravougaoni kalup 24x30cm.

Peći koru u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minuta. Gotovu koru izvaditi iz rerne, voće procediti i odvojiti slatki preliv, zatim vruću koru preliti hladnim prelivom.

Skuvati fil:
Na vatri staviti posudu sa 1 l mleka, 15 kašika šećera, 250 g margarina da proključa. Mešati varjačom neprekidno sve dok se šećer i margarin ne otope.

U malo mleka razmutiti 1 kesicu C pudinga od vanile sa 6 kašika brašna, 4 kašika C čvrstina.

Umešati mešavinu u provrelo mleko, mešati neprekidno sve dok se masa ne ukuva i postane gusta.

Na koru natopljenu sokom od slatkog preliva isipati polovinu fila, poredjati skuvano voće i kolutove banane.

Zatim pemazati ravnomerno fil preko voća. Kolač ostaviti u frižideru da se ohladi.

Umutiti C šlag sa gaziranom vodom. Hladan kolač ukrasiti šlagom i čokoladom.

Naši proizvodi

Voćni kolač

Koraci pripreme

Pripremiti voće:
Jabuke i dunju oljuštiti i iseći na tanje kriške. U manjoj posudi skuvati voće sa 250 ml vode, 100 g šećera. Kuvati dok voće ne omekša, zati ostaviti sa strane.

U posebnom sudu razdvojiti belanca od žumanaca. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg. U penastu masu od belanaca dodati žumanca, mutiti mikserom sve dok se masa ne udvostruči.

Drvenom varjačom umućenoj masi dodati pomešane suve sastojke, brašno, C prašak za pecivo, C griz i C kakao. Zatim dodati ulje i mleko.

Drvenom varjačom masu lagano izmešati i sjediniti. Pripremljenu masu za koru isipati u pravougaoni kalup 24x30cm.

Peći koru u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minuta. Gotovu koru izvaditi iz rerne, voće procediti i odvojiti slatki preliv, zatim vruću koru preliti hladnim prelivom.

Skuvati fil:
Na vatri staviti posudu sa 1 l mleka, 15 kašika šećera, 250 g margarina da proključa. Mešati varjačom neprekidno sve dok se šećer i margarin ne otope.

U malo mleka razmutiti 1 kesicu C pudinga od vanile sa 6 kašika brašna, 4 kašika C čvrstina.

Umešati mešavinu u provrelo mleko, mešati neprekidno sve dok se masa ne ukuva i postane gusta.

Na koru natopljenu sokom od slatkog preliva isipati polovinu fila, poredjati skuvano voće i kolutove banane.

Zatim pemazati ravnomerno fil preko voća. Kolač ostaviti u frižideru da se ohladi.

Umutiti C šlag sa gaziranom vodom. Hladan kolač ukrasiti šlagom i čokoladom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept