0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
C prašak za pecivo
0,5 l jogurta
250 g šećera
C vanilin šećer
kisela pavlaka
500 g crvenog voća
3 kesice C želatina
2 C šlaga
voće
Kora:
Penasto umutiti jaja, šećer i dodati brašno u koje ste umešali C prašak za pecivo. Koru peći otprilike 20 min u dubljem plehu.
Fil:
Kuvati na pari jogurt, šećer, c vanilin šećer, pavlaku i voće. Stalno mešati dok voće ne omekša. Dodati C želatin i još kuvati 2-3min.
Vruć fil preliti preko kore, sačekati da se ohladi pa staviti u frižider dok se fil ne uželatira.
Umutiti C šlag prema uputstvu sa kesice i ukrasiti kolač.
Po želji staviti poneku voćkicu.
Kora:
Penasto umutiti jaja, šećer i dodati brašno u koje ste umešali C prašak za pecivo. Koru peći otprilike 20 min u dubljem plehu.
Fil:
Kuvati na pari jogurt, šećer, c vanilin šećer, pavlaku i voće. Stalno mešati dok voće ne omekša. Dodati C želatin i još kuvati 2-3min.
Vruć fil preliti preko kore, sačekati da se ohladi pa staviti u frižider dok se fil ne uželatira.
Umutiti C šlag prema uputstvu sa kesice i ukrasiti kolač.
Po želji staviti poneku voćkicu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.