0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
25
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
25
4 jaja
150 g šećera
1 C vanilin šećer
120 g brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
50 g C čvrstina
100 ml mleka
100 ml ulja
500 g očišćenih višanja
vode do 500 ml
1 C puding od vanile
100 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
Priprema testa:
Odvojiti žumanca od belanaca. Najpre mikserom umutiti belanca u čvrstu penu.
Zatim mikserom umutiti žumanca, dodati im šećer i C vanilin šećer.
Pomešati brašno, C čvrstin i C prašak za pecivo pa polako dodavati u smesu. Dodati i mleko i ulje. Dobro sjediniti.
U smesu dodati umućena belanca i ručno lagano mešati dok se ne sjedini.
Pripremljenu smesu izliti u namašćeni i posut brašnom pleh od rerne pa ravnomerno posuti dobro oceđenim višnjama. Peći oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.
Priprema preliva:
U sok od višanja dodati vode da se dobije 500 ml tečnosti.
U 150 ml te tečnosti razmutiti puding, šećer i C vanilin šećer, a ostatak staviti na ringlu da provri, pa dodati razmućeni puding.
Kuvati nekoliko minuta uz stalno mešenje, dok se malo ne zgusne.
Puding rasporediti preko pečenog kolača.
Kada se ohladi, seći na kocke i služiti.
Priprema testa:
Odvojiti žumanca od belanaca. Najpre mikserom umutiti belanca u čvrstu penu.
Zatim mikserom umutiti žumanca, dodati im šećer i C vanilin šećer.
Pomešati brašno, C čvrstin i C prašak za pecivo pa polako dodavati u smesu. Dodati i mleko i ulje. Dobro sjediniti.
U smesu dodati umućena belanca i ručno lagano mešati dok se ne sjedini.
Pripremljenu smesu izliti u namašćeni i posut brašnom pleh od rerne pa ravnomerno posuti dobro oceđenim višnjama. Peći oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.
Priprema preliva:
U sok od višanja dodati vode da se dobije 500 ml tečnosti.
U 150 ml te tečnosti razmutiti puding, šećer i C vanilin šećer, a ostatak staviti na ringlu da provri, pa dodati razmućeni puding.
Kuvati nekoliko minuta uz stalno mešenje, dok se malo ne zgusne.
Puding rasporediti preko pečenog kolača.
Kada se ohladi, seći na kocke i služiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.