burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija25

Višnja - vanila kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

Za testo:

4 jaja

150 g šećera

1 C vanilin šećer

120 g brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

50 g C čvrstina

100 ml mleka

100 ml ulja

500 g očišćenih višanja

Za preliv:

vode do 500 ml

1 C puding od vanile

100 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

Višnja - vanila kolač

Koraci pripreme

Priprema testa:
Odvojiti žumanca od belanaca. Najpre mikserom umutiti belanca u čvrstu penu.

Zatim mikserom umutiti žumanca, dodati im šećer i C vanilin šećer.

Pomešati brašno, C čvrstin i C prašak za pecivo pa polako dodavati u smesu. Dodati i mleko i ulje. Dobro sjediniti.

U smesu dodati umućena belanca i ručno lagano mešati dok se ne sjedini.

Pripremljenu smesu izliti u namašćeni i posut brašnom pleh od rerne pa ravnomerno posuti dobro oceđenim višnjama. Peći oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.

Priprema preliva:
U sok od višanja dodati vode da se dobije 500 ml tečnosti.

U 150 ml te tečnosti razmutiti puding, šećer i C vanilin šećer, a ostatak staviti na ringlu da provri, pa dodati razmućeni puding.

Kuvati nekoliko minuta uz stalno mešenje, dok se malo ne zgusne.

Puding rasporediti preko pečenog kolača.

Kada se ohladi, seći na kocke i služiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Višnja - vanila kolač

Koraci pripreme

Priprema testa:
Odvojiti žumanca od belanaca. Najpre mikserom umutiti belanca u čvrstu penu.

Zatim mikserom umutiti žumanca, dodati im šećer i C vanilin šećer.

Pomešati brašno, C čvrstin i C prašak za pecivo pa polako dodavati u smesu. Dodati i mleko i ulje. Dobro sjediniti.

U smesu dodati umućena belanca i ručno lagano mešati dok se ne sjedini.

Pripremljenu smesu izliti u namašćeni i posut brašnom pleh od rerne pa ravnomerno posuti dobro oceđenim višnjama. Peći oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.

Priprema preliva:
U sok od višanja dodati vode da se dobije 500 ml tečnosti.

U 150 ml te tečnosti razmutiti puding, šećer i C vanilin šećer, a ostatak staviti na ringlu da provri, pa dodati razmućeni puding.

Kuvati nekoliko minuta uz stalno mešenje, dok se malo ne zgusne.

Puding rasporediti preko pečenog kolača.

Kada se ohladi, seći na kocke i služiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept