0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5 dl mleka
2 C vanilina šećera
150 g šećera
3 dl slatke pavlake
15 g C želatina
preliv od čokolade
U manjoj šerpici proključati mleko i vanilin šećer. Posebno umutiti žumanca i šećer, pa kuvati na pari, postepeno dodavati ključalo mleko dok se fil ne zgusne.
Želatin preliti sa šest kašika vode i ostaviti da nabubri, kad nabubri dodati ga u prohlađen fil i promešati.
Posebno umutiti slatku pavlaku, dodati fil i pomešati.
Preliv od čokolade sipati na dno čaša ili činija gde ćemo sipati krem, a odozgo sipamo krem, koji možemo ukrasiti i voćem po želji.
U manjoj šerpici proključati mleko i vanilin šećer. Posebno umutiti žumanca i šećer, pa kuvati na pari, postepeno dodavati ključalo mleko dok se fil ne zgusne.
Želatin preliti sa šest kašika vode i ostaviti da nabubri, kad nabubri dodati ga u prohlađen fil i promešati.
Posebno umutiti slatku pavlaku, dodati fil i pomešati.
Preliv od čokolade sipati na dno čaša ili činija gde ćemo sipati krem, a odozgo sipamo krem, koji možemo ukrasiti i voćem po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.