0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
30 porcija
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30 porcija
6 jaja
6 kašika šećera
3 kašike C kakao
1 kesica C praška za pecivo
200 g C griza
100 g mlevenih oraha
1 kašika brašna
1 margarin
1 l vode
600 g šećera
Jaja izvaditi iz frižidera i ostaviti da odstoje 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Zatim odvojiti belanac od žumanca. Belanca umutiti mikserom u sneg, potom polako dodati jednu po jednu kašiku šećera, dodati i žumanca.
Sjediniti sve dobro mikserom pa varjačom polako umešati C kakao, C griz, orahe, brašno izmešano sa C praškom za pecivo i istopljeni margarin.
Smesu sipati u podmazanom plehu obloženom papirom za pečenje.
Kolač peci u zagrejanoj rerni na 220 C oko 20 minuta u zavisnosti od rerne.
Dok se kolač peče skuvamo preliv od vode i šećera.
Pečeni vruć kolać prelijemo sa vrućim prelivom.
Po želji preliti čokoladom ili posuti mlevenim orasima.
Jaja izvaditi iz frižidera i ostaviti da odstoje 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Zatim odvojiti belanac od žumanca. Belanca umutiti mikserom u sneg, potom polako dodati jednu po jednu kašiku šećera, dodati i žumanca.
Sjediniti sve dobro mikserom pa varjačom polako umešati C kakao, C griz, orahe, brašno izmešano sa C praškom za pecivo i istopljeni margarin.
Smesu sipati u podmazanom plehu obloženom papirom za pečenje.
Kolač peci u zagrejanoj rerni na 220 C oko 20 minuta u zavisnosti od rerne.
Dok se kolač peče skuvamo preliv od vode i šećera.
Pečeni vruć kolać prelijemo sa vrućim prelivom.
Po želji preliti čokoladom ili posuti mlevenim orasima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.