burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Super ukusni kremasti kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

6 belanaca

100 g C šećera u prahu

1 velika kašika sirćeta

Za fil:

6 žumanaca

50 g C šećera u prahu

2 velike kašike brašna

250 ml mleka

100 g oraha ili popečenih oguljenih i samlevenih lešnika

150 g margarina

2 kesice C šlag pene

1 kesica C šlag krema od vanile

mleka po potrebi za šlag i kremu od vanile

Super ukusni kremasti kolač

Koraci pripreme

Belanca umutiti u čvrsti sneg, dodavajući malo po malo C šećera u prahu i jednu kašiku sirćeta.

Staviti u namašćen i pobrašnjen pleh da se peče nekih sat vremena na 150 ° C.

Za to vreme žumanca, 2 velike kašike brašna i 500 g C šećera u prahu izmešati sa 250 ml mleka, pa skuvati na pari da se napravi lepa gusta krema bez grudvica.

Ja uvek dok se krema kuva, mešam mikserom na manjoj brzini. Skloniti s pare i pustiti da se skroz ohladi, uz povremeno mešanje.

Izmiksati jednu šlag penu. Izmiksati penasto margarin pa mu dodati kašiku po kašiku izmiksanog šlaga.

U ohlađenu kremu dodati izmiksani margarin sa šlagom.

Podeliti kremu u dva dela, u jednu polovinu dodati 100-ak g mlevenih oraha ili po želji pečenih i oguljenih lešnika.

Izmiksati C šlag penu i C šlag kremu od vanile zajedno po uputstvu na kesici.

Redosled slaganja: kora, krem od oraha, krem bez oraha, krema od vanile i šlaga.

Naši proizvodi

Super ukusni kremasti kolač

Koraci pripreme

Belanca umutiti u čvrsti sneg, dodavajući malo po malo C šećera u prahu i jednu kašiku sirćeta.

Staviti u namašćen i pobrašnjen pleh da se peče nekih sat vremena na 150 ° C.

Za to vreme žumanca, 2 velike kašike brašna i 500 g C šećera u prahu izmešati sa 250 ml mleka, pa skuvati na pari da se napravi lepa gusta krema bez grudvica.

Ja uvek dok se krema kuva, mešam mikserom na manjoj brzini. Skloniti s pare i pustiti da se skroz ohladi, uz povremeno mešanje.

Izmiksati jednu šlag penu. Izmiksati penasto margarin pa mu dodati kašiku po kašiku izmiksanog šlaga.

U ohlađenu kremu dodati izmiksani margarin sa šlagom.

Podeliti kremu u dva dela, u jednu polovinu dodati 100-ak g mlevenih oraha ili po želji pečenih i oguljenih lešnika.

Izmiksati C šlag penu i C šlag kremu od vanile zajedno po uputstvu na kesici.

Redosled slaganja: kora, krem od oraha, krem bez oraha, krema od vanile i šlaga.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept