0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
4 jajeta
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1 l vode
250 g šećera
2 veće dunje
1 veća jabuka
2 C pudinga od vanile
100 g C šlaga
200 ml vode ili mleka
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa brašno. Izmešati i usuti u pleh (37x25) obložen papirom za pečenje.
Peći 15-tak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu koru ne vaditi iz pleha, samo skloniti papir.
Dunje i jabuku očistiti i iseći na sitne komade.
U šerpu usuti vodu i šećer pa kad proključa, kuvati još 5 minuta. Dodati voće, kuvati još 10-tak minuta pa skloniti sa ringle.
Nekoliko kašika sirupa preliti preko kore pa poredjati voće.
Sirup vratiti na ringlu. Kad proključa, skuvati C puding od vanile razmućen sa malo hladne vode. Kuvati 2 minuta i preliti preko voća.
Kad se dobro ohladi, ukrasiti umućenim C šlagom (100 g C šlaga i 200 ml vode ili mleka).
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa brašno. Izmešati i usuti u pleh (37x25) obložen papirom za pečenje.
Peći 15-tak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu koru ne vaditi iz pleha, samo skloniti papir.
Dunje i jabuku očistiti i iseći na sitne komade.
U šerpu usuti vodu i šećer pa kad proključa, kuvati još 5 minuta. Dodati voće, kuvati još 10-tak minuta pa skloniti sa ringle.
Nekoliko kašika sirupa preliti preko kore pa poredjati voće.
Sirup vratiti na ringlu. Kad proključa, skuvati C puding od vanile razmućen sa malo hladne vode. Kuvati 2 minuta i preliti preko voća.
Kad se dobro ohladi, ukrasiti umućenim C šlagom (100 g C šlaga i 200 ml vode ili mleka).
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.