burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Starinski kolač sa dunjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora:

4 jajeta

4 kašike šećera

4 kašike brašna

Fil:

1 l vode

250 g šećera

2 veće dunje

1 veća jabuka

2 C pudinga od vanile

I još:

100 g C šlaga

200 ml vode ili mleka

Starinski kolač sa dunjama

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa brašno. Izmešati i usuti u pleh (37x25) obložen papirom za pečenje.

Peći 15-tak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu koru ne vaditi iz pleha, samo skloniti papir.

Dunje i jabuku očistiti i iseći na sitne komade.

U šerpu usuti vodu i šećer pa kad proključa, kuvati još 5 minuta. Dodati voće, kuvati još 10-tak minuta pa skloniti sa ringle.

Nekoliko kašika sirupa preliti preko kore pa poredjati voće.

Sirup vratiti na ringlu. Kad proključa, skuvati C puding od vanile razmućen sa malo hladne vode. Kuvati 2 minuta i preliti preko voća.

Kad se dobro ohladi, ukrasiti umućenim C šlagom (100 g C šlaga i 200 ml vode ili mleka).

Naši proizvodi

Starinski kolač sa dunjama

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa brašno. Izmešati i usuti u pleh (37x25) obložen papirom za pečenje.

Peći 15-tak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu koru ne vaditi iz pleha, samo skloniti papir.

Dunje i jabuku očistiti i iseći na sitne komade.

U šerpu usuti vodu i šećer pa kad proključa, kuvati još 5 minuta. Dodati voće, kuvati još 10-tak minuta pa skloniti sa ringle.

Nekoliko kašika sirupa preliti preko kore pa poredjati voće.

Sirup vratiti na ringlu. Kad proključa, skuvati C puding od vanile razmućen sa malo hladne vode. Kuvati 2 minuta i preliti preko voća.

Kad se dobro ohladi, ukrasiti umućenim C šlagom (100 g C šlaga i 200 ml vode ili mleka).

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept