burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Sočni zimski kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

130 g brašna

1 C prašak za pecivo

150 g šećera

70 g mlevenih oraha

200 ml mleka

50 ml ulja

1 jaje

Za fil:

2 C pudinga od vanile

6 kašika šećera

700 ml mleka

130 g maslaca

rendana čokolada za odozgo

Sočni zimski kolač

Koraci pripreme

U posudu pomešati brašno i C prašak za pecivo pa dodati sve ostale sastojke redom kako su popisani.

Izmešati dobro dok se ne dobije ujednačena masa i sipati u pleh dimenzija 23x33 koji ste prethodno prekrili pek papirom.

Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 180 C 20-25 minuta.

Ispečeni patišpanj ostaviti da se ohladi dok napravite fil.

Za pripremu fila izmešajte C puding sa šećerom i 200 ml mleka dok preostalih 500 ml stavite na ringlu da zakuva. Skuvati puding pa izmaknuti sa ringle.

U prohlađenu masu dodati maslac iseckan na kockice i mešati neprestano dok se ne otopi i lepo sjedini.

Ostaviti da se prohladi, pa sipati preko ohlađenog patišpanja.

Na kraju ukrasiti rendanom čokoladom za kuvanje.

Naši proizvodi

Sočni zimski kolač

Koraci pripreme

U posudu pomešati brašno i C prašak za pecivo pa dodati sve ostale sastojke redom kako su popisani.

Izmešati dobro dok se ne dobije ujednačena masa i sipati u pleh dimenzija 23x33 koji ste prethodno prekrili pek papirom.

Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 180 C 20-25 minuta.

Ispečeni patišpanj ostaviti da se ohladi dok napravite fil.

Za pripremu fila izmešajte C puding sa šećerom i 200 ml mleka dok preostalih 500 ml stavite na ringlu da zakuva. Skuvati puding pa izmaknuti sa ringle.

U prohlađenu masu dodati maslac iseckan na kockice i mešati neprestano dok se ne otopi i lepo sjedini.

Ostaviti da se prohladi, pa sipati preko ohlađenog patišpanja.

Na kraju ukrasiti rendanom čokoladom za kuvanje.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept