burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Sočni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

12 jaja

12 kašika šećera

12 kašika ulja

12 kašika mleka

12 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

2 kašike C kakao praha

1/2 l mleka

2 C vanilin šećera

1/2 l vode

500 g voća (jagode ili maline ili višnje)

300 g šećera

2 C pudinga od vanile

200 g C šlaga sa ukusom slatke pavlake

Sočni kolač

Koraci pripreme

Umutiti jaja, šećer, dodati ulje, mleko, brašno i C prašak za pecivo.

Umućenu masu podeliti na dva dela, u prvi dodati kakao, a drugi ostaje isti i istovremeno sipati u pleh masu takoreći šarati.

Ispeći koru u dublji pleh, jer se kora ne vadi nego ostaje u plehu i tu se i filuje npr.(malo veća đuvečara).

Skuvati mleko i zasladiti po ukusu, i dodati C vanilin šećer, prohladiti malo i mlekom preliti kotu.

Skuvati u pola litre vode šećer i voće, i dodati puding, dobro ukuvati i preliti preko kote.

Umutiti C šlag i premazati kolač.

Naši proizvodi

Sočni kolač

Koraci pripreme

Umutiti jaja, šećer, dodati ulje, mleko, brašno i C prašak za pecivo.

Umućenu masu podeliti na dva dela, u prvi dodati kakao, a drugi ostaje isti i istovremeno sipati u pleh masu takoreći šarati.

Ispeći koru u dublji pleh, jer se kora ne vadi nego ostaje u plehu i tu se i filuje npr.(malo veća đuvečara).

Skuvati mleko i zasladiti po ukusu, i dodati C vanilin šećer, prohladiti malo i mlekom preliti kotu.

Skuvati u pola litre vode šećer i voće, i dodati puding, dobro ukuvati i preliti preko kote.

Umutiti C šlag i premazati kolač.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept