0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
2 šolje jogurta
1 šolja šećera
1 šolja C griza
1 šolja C kokosa
1 C prašak za pecivo
3 dl vode
4 kašike šećera
1 C vanilin šećer
800 ml mleka
2 C pudinga sa ukusom čokolade
5 kašika šećera
C šlag krem sa ukusom slatke pavlake (180 g)
360 ml mleka
2 rebra čokolade za kuvanje
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Ručnom mutilicom izmešati jogurt, šećer, C griz, C kokos i na kraju C prašak za pecivo.
Izručiti testo u pravougaoni pleh, prethodno pouljen i pobrašnjan. Peći na 200 stepeni, najviše 15 minuta.
Za to vreme skuvati vodu, šećer i C vanilin šećer. Čim voda provri, skloniti šerpicu sa ringle.
Vruću koru preliti vrućim prelivom. Ostaviti je oko pola sata da se malo prohladi.
Staviti na ringlu da provri 600 ml mleka i šećer, a za to vreme izmutiti puding i 200 ml mleka.
Kada mleko provri, skuvati puding. Vruć puding preliti preko kore.
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa staviti na nekoliko sati u frižider.
Izmutiti šlag sa mlekom, pa staviti preko ohlađenog kolača.
Odozgo istreničati čokoladu za kuvanje.
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Ručnom mutilicom izmešati jogurt, šećer, C griz, C kokos i na kraju C prašak za pecivo.
Izručiti testo u pravougaoni pleh, prethodno pouljen i pobrašnjan. Peći na 200 stepeni, najviše 15 minuta.
Za to vreme skuvati vodu, šećer i C vanilin šećer. Čim voda provri, skloniti šerpicu sa ringle.
Vruću koru preliti vrućim prelivom. Ostaviti je oko pola sata da se malo prohladi.
Staviti na ringlu da provri 600 ml mleka i šećer, a za to vreme izmutiti puding i 200 ml mleka.
Kada mleko provri, skuvati puding. Vruć puding preliti preko kore.
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa staviti na nekoliko sati u frižider.
Izmutiti šlag sa mlekom, pa staviti preko ohlađenog kolača.
Odozgo istreničati čokoladu za kuvanje.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.