burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Sočni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za koru:

2 šolje jogurta

1 šolja šećera

1 šolja C griza

1 šolja C kokosa

1 C prašak za pecivo

Za preliv za koru:

3 dl vode

4 kašike šećera

1 C vanilin šećer

Za fil:

800 ml mleka

2 C pudinga sa ukusom čokolade

5 kašika šećera

Za dekoraciju:

C šlag krem sa ukusom slatke pavlake (180 g)

360 ml mleka

2 rebra čokolade za kuvanje

Sočni kolač

Koraci pripreme

Uključiti rernu na 200 stepeni.

Ručnom mutilicom izmešati jogurt, šećer, C griz, C kokos i na kraju C prašak za pecivo.

Izručiti testo u pravougaoni pleh, prethodno pouljen i pobrašnjan. Peći na 200 stepeni, najviše 15 minuta.

Za to vreme skuvati vodu, šećer i C vanilin šećer. Čim voda provri, skloniti šerpicu sa ringle.

Vruću koru preliti vrućim prelivom. Ostaviti je oko pola sata da se malo prohladi.

Staviti na ringlu da provri 600 ml mleka i šećer, a za to vreme izmutiti puding i 200 ml mleka.

Kada mleko provri, skuvati puding. Vruć puding preliti preko kore.

Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa staviti na nekoliko sati u frižider.

Izmutiti šlag sa mlekom, pa staviti preko ohlađenog kolača.

Odozgo istreničati čokoladu za kuvanje.

Naši proizvodi

Sočni kolač

Koraci pripreme

Uključiti rernu na 200 stepeni.

Ručnom mutilicom izmešati jogurt, šećer, C griz, C kokos i na kraju C prašak za pecivo.

Izručiti testo u pravougaoni pleh, prethodno pouljen i pobrašnjan. Peći na 200 stepeni, najviše 15 minuta.

Za to vreme skuvati vodu, šećer i C vanilin šećer. Čim voda provri, skloniti šerpicu sa ringle.

Vruću koru preliti vrućim prelivom. Ostaviti je oko pola sata da se malo prohladi.

Staviti na ringlu da provri 600 ml mleka i šećer, a za to vreme izmutiti puding i 200 ml mleka.

Kada mleko provri, skuvati puding. Vruć puding preliti preko kore.

Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa staviti na nekoliko sati u frižider.

Izmutiti šlag sa mlekom, pa staviti preko ohlađenog kolača.

Odozgo istreničati čokoladu za kuvanje.

Autor

Anita

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept