burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Sočni čokoladni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

1 šolja šećera

2 šolje brašna

1 C prašak za pecivo

3 kašike C kakaoa

2 jaja

2 šolje mleka

120 g putera

Premazivanje:

3 kašike marmelade

300 g komadića čokolade

200 ml neutralne pavlake za kuvanje

Sočni čokoladni kolač

Koraci pripreme

Pomešajte suve sastojke (brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo) lagano promešajte rukom i ostavite sa strane.

Umutite jaja, dodajte im otopljen puter i mleko pa još malo mutite. Tečne sastojke dodajte suvim i izmutite.

Tepsiju nauljite, pospite sa malo brašna pa istresite pripremljenu smesu u tepsiju. Pecite na 180C dok kora ne bude gotova.

Izvadite iz rerne, prekrijte folijom i ostavite da se hladi.Ohlađenu koru namažite marmeladom.

Na ringlu stavite pavlaku za kuvanje i čokoladu, zagrejte tek toliko da možete da otopite čokoladu.

Sklonite sa ringle i mešajte dok se sva čokolada ne istopi.

Prelijte preko kolača i ostavite u frižider da se ohladi i čokolada stegne.

Naši proizvodi

Sočni čokoladni kolač

Koraci pripreme

Pomešajte suve sastojke (brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo) lagano promešajte rukom i ostavite sa strane.

Umutite jaja, dodajte im otopljen puter i mleko pa još malo mutite. Tečne sastojke dodajte suvim i izmutite.

Tepsiju nauljite, pospite sa malo brašna pa istresite pripremljenu smesu u tepsiju. Pecite na 180C dok kora ne bude gotova.

Izvadite iz rerne, prekrijte folijom i ostavite da se hladi.Ohlađenu koru namažite marmeladom.

Na ringlu stavite pavlaku za kuvanje i čokoladu, zagrejte tek toliko da možete da otopite čokoladu.

Sklonite sa ringle i mešajte dok se sva čokolada ne istopi.

Prelijte preko kolača i ostavite u frižider da se ohladi i čokolada stegne.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept