burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Sočne čokoladne kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Biskvit:

4 jajeta

2/3 šolje šećera

1/2 šolje mleka

1/2 šolje ulja

2 kašike C kakao praha

1/2 šolje C griza

2/3 šolje brašna

1 kašičica C praška za pecivo

Preliv/sirup:

1 šolja džema od kajsija

1 šolja vode

1 kesica C vanilin šećera

Glazura:

150 g čokolade

1 dl slatke pavlake

Sočne čokoladne kocke

Koraci pripreme

Priprema biskvita:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte redom sve ostale sastojke - mleko, ulje, C kakao prah, C griz, brašno, i C rašak za pecivo.

Sjedinite sve sastojke.
Pleh okvirnih dimenzija 20x30 cm obložite papirom za pečenje (ili ga podmažite masnoćom i pospite brašnom) i sipajte smesu za biskvit.
Ostavite da odstoji desetak minuta.

Pecite 25-30 minuta na 150 stepeni.
Čačkalicom možete proveriti da li je biskvit pečen.

Dok se biskvit peče, kratko prokuvajte džem, vodu i C vanilin šećer.
Dovoljno je da vri 2-3 minuta.

Pečen biskvit prelijte ovim sirupom.

Sačekajte da se sve lepo upije, pa sipajte čokoladnu glazuru koju ćete pripremiti tako što ćete čokoladu otopiti na niskoj temperaturi uz postepeno dodavanje slatke pavlake.

Kolač bi trebalo da prenoći u frižideru ili na hladnom mestu pre služenja.

Prilikom služenja ga možete dekorisati šlagom, sezonskim voćem ili orašastim plodovima.

Napomena: Šolja je od 2 dl

Naši proizvodi

Sočne čokoladne kocke

Koraci pripreme

Priprema biskvita:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte redom sve ostale sastojke - mleko, ulje, C kakao prah, C griz, brašno, i C rašak za pecivo.

Sjedinite sve sastojke.
Pleh okvirnih dimenzija 20x30 cm obložite papirom za pečenje (ili ga podmažite masnoćom i pospite brašnom) i sipajte smesu za biskvit.
Ostavite da odstoji desetak minuta.

Pecite 25-30 minuta na 150 stepeni.
Čačkalicom možete proveriti da li je biskvit pečen.

Dok se biskvit peče, kratko prokuvajte džem, vodu i C vanilin šećer.
Dovoljno je da vri 2-3 minuta.

Pečen biskvit prelijte ovim sirupom.

Sačekajte da se sve lepo upije, pa sipajte čokoladnu glazuru koju ćete pripremiti tako što ćete čokoladu otopiti na niskoj temperaturi uz postepeno dodavanje slatke pavlake.

Kolač bi trebalo da prenoći u frižideru ili na hladnom mestu pre služenja.

Prilikom služenja ga možete dekorisati šlagom, sezonskim voćem ili orašastim plodovima.

Napomena: Šolja je od 2 dl

Autor

blog Domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept