0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
4 jajeta
2/3 šolje šećera
1/2 šolje mleka
1/2 šolje ulja
2 kašike C kakao praha
1/2 šolje C griza
2/3 šolje brašna
1 kašičica C praška za pecivo
1 šolja džema od kajsija
1 šolja vode
1 kesica C vanilin šećera
150 g čokolade
1 dl slatke pavlake
Priprema biskvita:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte redom sve ostale sastojke - mleko, ulje, C kakao prah, C griz, brašno, i C rašak za pecivo.
Sjedinite sve sastojke.
Pleh okvirnih dimenzija 20x30 cm obložite papirom za pečenje (ili ga podmažite masnoćom i pospite brašnom) i sipajte smesu za biskvit.
Ostavite da odstoji desetak minuta.
Pecite 25-30 minuta na 150 stepeni.
Čačkalicom možete proveriti da li je biskvit pečen.
Dok se biskvit peče, kratko prokuvajte džem, vodu i C vanilin šećer.
Dovoljno je da vri 2-3 minuta.
Pečen biskvit prelijte ovim sirupom.
Sačekajte da se sve lepo upije, pa sipajte čokoladnu glazuru koju ćete pripremiti tako što ćete čokoladu otopiti na niskoj temperaturi uz postepeno dodavanje slatke pavlake.
Kolač bi trebalo da prenoći u frižideru ili na hladnom mestu pre služenja.
Prilikom služenja ga možete dekorisati šlagom, sezonskim voćem ili orašastim plodovima.
Napomena: Šolja je od 2 dl
Priprema biskvita:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte redom sve ostale sastojke - mleko, ulje, C kakao prah, C griz, brašno, i C rašak za pecivo.
Sjedinite sve sastojke.
Pleh okvirnih dimenzija 20x30 cm obložite papirom za pečenje (ili ga podmažite masnoćom i pospite brašnom) i sipajte smesu za biskvit.
Ostavite da odstoji desetak minuta.
Pecite 25-30 minuta na 150 stepeni.
Čačkalicom možete proveriti da li je biskvit pečen.
Dok se biskvit peče, kratko prokuvajte džem, vodu i C vanilin šećer.
Dovoljno je da vri 2-3 minuta.
Pečen biskvit prelijte ovim sirupom.
Sačekajte da se sve lepo upije, pa sipajte čokoladnu glazuru koju ćete pripremiti tako što ćete čokoladu otopiti na niskoj temperaturi uz postepeno dodavanje slatke pavlake.
Kolač bi trebalo da prenoći u frižideru ili na hladnom mestu pre služenja.
Prilikom služenja ga možete dekorisati šlagom, sezonskim voćem ili orašastim plodovima.
Napomena: Šolja je od 2 dl
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.