0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
4 jaja
2 čaše jogurta
2 čaše od jogurta šećera
2 čaše od jogurta C griza
1,5 čaše ulja
1 C prašak za pecivo
1 pakovanje kora za pitu
1/2 kg višanja
2 čaše vode
3 čaše šećera
2 C vanilin šećera
sok od jednog limuna
Umutiti penasto jaja, pa dodati jogurt, šećer, C griz, ulje i C prašak za pecivo.
Odvojiti po tri kore i svaku premazati ovim filom, na poslednju dodati višnje i urolati.
Od ove količine fila mogu se dobiti 5 urolanih kora.
Kolač staviti u zagrejanu rernu na 180°C i peći oko 30 minuta.
Dok se kolač peče pripremiti sirup za preliv, vodu i šećer staviti da provri, skloniti sa vatre pa dodati C vanilin šećer i sok od jednog limuna.
Kada je kolač prohlađen preliti ga sirupom.
Umutiti penasto jaja, pa dodati jogurt, šećer, C griz, ulje i C prašak za pecivo.
Odvojiti po tri kore i svaku premazati ovim filom, na poslednju dodati višnje i urolati.
Od ove količine fila mogu se dobiti 5 urolanih kora.
Kolač staviti u zagrejanu rernu na 180°C i peći oko 30 minuta.
Dok se kolač peče pripremiti sirup za preliv, vodu i šećer staviti da provri, skloniti sa vatre pa dodati C vanilin šećer i sok od jednog limuna.
Kada je kolač prohlađen preliti ga sirupom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.