burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Sočan kolač sa makom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

250 g mlevenog maka

1/2 čaše C griza

2 jaja

2 čaše šećera

1 čaša ulja

1 čaša mleka

Za fil:

370 ml mleka

2 čaše brašna

1 C vanilin šećer

1 C prašak za pecivo

Sočan kolač sa makom

Koraci pripreme

Sve sastojke pomešati i umutiti patišpanj.

Pola smese sipati u pleh 35x25 i malo zapeći da uhvati koricu na 160 stepeni.

Zatim premazati preko pripremljen fil sa makom tako što 250 g maka i 1 čašu šecera i 1/2 čaše C griza kuvate 2 min.

Kada namažete fil sa makom, stavite preostali deo korice i pečete sve dok korica ne porumeni.

Naši proizvodi

Sočan kolač sa makom

Koraci pripreme

Sve sastojke pomešati i umutiti patišpanj.

Pola smese sipati u pleh 35x25 i malo zapeći da uhvati koricu na 160 stepeni.

Zatim premazati preko pripremljen fil sa makom tako što 250 g maka i 1 čašu šecera i 1/2 čaše C griza kuvate 2 min.

Kada namažete fil sa makom, stavite preostali deo korice i pečete sve dok korica ne porumeni.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept