0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
250 g mlevenog maka
1/2 čaše C griza
2 jaja
2 čaše šećera
1 čaša ulja
1 čaša mleka
370 ml mleka
2 čaše brašna
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
Sve sastojke pomešati i umutiti patišpanj.
Pola smese sipati u pleh 35x25 i malo zapeći da uhvati koricu na 160 stepeni.
Zatim premazati preko pripremljen fil sa makom tako što 250 g maka i 1 čašu šecera i 1/2 čaše C griza kuvate 2 min.
Kada namažete fil sa makom, stavite preostali deo korice i pečete sve dok korica ne porumeni.
Sve sastojke pomešati i umutiti patišpanj.
Pola smese sipati u pleh 35x25 i malo zapeći da uhvati koricu na 160 stepeni.
Zatim premazati preko pripremljen fil sa makom tako što 250 g maka i 1 čašu šecera i 1/2 čaše C griza kuvate 2 min.
Kada namažete fil sa makom, stavite preostali deo korice i pečete sve dok korica ne porumeni.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.