burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Sočan kolač od višnje

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

1 konzerva kompota od višnje

2 C pudinga od vanile

5 kašika C čvrstina

5 kašika C griza

1 l mleka

300 g C šlaga

12 kašika šećera

250 g keksa

1 margarin

Sočan kolač od višnje

Koraci pripreme

Izvaditi višnje iz konzerve i dodati još vode u sok od kompota da ukupno bude 700 ml.

Staviti 5 kašika šećera i sve staviti na šporet da provri.

Kada provri dodati 5 kašika C griza i još malo prokuvati.

U pleh naređati četvrtasti keks, pa odozgo sipati vruć fil sa višnjama.

U lonče na paru staviti 1 l mleka i 7 kašika mleka da provri.

U činiju razmutiti C puding i C čvrstin i sve skuvati sa mlekom.

Kada se zgusne puding dodati 1 margarin da se otopi u pudingu.

Tako vruć fil sipati preko fila sa višnjama.

Ohlađen kolač ukrasiti C šlagom!

Naši proizvodi

Sočan kolač od višnje

Koraci pripreme

Izvaditi višnje iz konzerve i dodati još vode u sok od kompota da ukupno bude 700 ml.

Staviti 5 kašika šećera i sve staviti na šporet da provri.

Kada provri dodati 5 kašika C griza i još malo prokuvati.

U pleh naređati četvrtasti keks, pa odozgo sipati vruć fil sa višnjama.

U lonče na paru staviti 1 l mleka i 7 kašika mleka da provri.

U činiju razmutiti C puding i C čvrstin i sve skuvati sa mlekom.

Kada se zgusne puding dodati 1 margarin da se otopi u pudingu.

Tako vruć fil sipati preko fila sa višnjama.

Ohlađen kolač ukrasiti C šlagom!

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept