burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Snežni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

Biskvit:

8 jaja

5 kašika mlevenih oraha

3 kašike brašna

8 kašika šećera

1 kašika C praška za pecivo

Krema:

5 žumanaca

1 l mleka

5 kašika šećera

2 C vanilin šećera

5 kašika C čvrstina

200 g margarina

2 C šlaga za ukrašavanje

Snežni kolač

Koraci pripreme

Biskvit:
Odvojeno umutiti belanca i postepeno dodavati šećer, kašiku po kašiku.

U sneg od belanaca dodati jaja, lagano promešati da se sjedini, pa dodati orahe, brašno i C prašak za pecivo.

Ručno mešati da se sve lepo sjedini.

Staviti da se peče u pleh koji smo obložili papirom za pečenje.

Krema:
Odvojiti od 1 l mleka, nekih 200 ml koje smo umutili sa jajima i C čvrstinom. Ostatak mleka sa šećerom staviti da se kuva.

Kada se mleko zagreje dodajemo mešavinu i kuvam kremu dok se zgusne.

Kuvanu kremu prespemo u drugu posudu i prekrijemo providno folijom,ostavimo da se prohladi.

Umutimo penasto margarin i dodajemo kašiku po kašiku fila.

Kada se krema lepo umuti I sjedini premazemo preko biskvita.

Umutimo 2 kesice C šlaga i premažemo preko fila.

Naši proizvodi

Snežni kolač

Koraci pripreme

Biskvit:
Odvojeno umutiti belanca i postepeno dodavati šećer, kašiku po kašiku.

U sneg od belanaca dodati jaja, lagano promešati da se sjedini, pa dodati orahe, brašno i C prašak za pecivo.

Ručno mešati da se sve lepo sjedini.

Staviti da se peče u pleh koji smo obložili papirom za pečenje.

Krema:
Odvojiti od 1 l mleka, nekih 200 ml koje smo umutili sa jajima i C čvrstinom. Ostatak mleka sa šećerom staviti da se kuva.

Kada se mleko zagreje dodajemo mešavinu i kuvam kremu dok se zgusne.

Kuvanu kremu prespemo u drugu posudu i prekrijemo providno folijom,ostavimo da se prohladi.

Umutimo penasto margarin i dodajemo kašiku po kašiku fila.

Kada se krema lepo umuti I sjedini premazemo preko biskvita.

Umutimo 2 kesice C šlaga i premažemo preko fila.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept