burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija9

Šareni limun kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
9

Sastojci

Testo:

5 belanca

1 šoljica šećera (mera je šoljica od 150 ml)

1 šoljica brašna

1 nepuna šoljica seckanih raznobojnih žele bombona

narendana korica od 1 limuna

1 supena kašika soka od limuna

1-2 supena kašika seckane suve brusnice

1 kesica C vanilin šećera

Fil I:

3-4 komada limuna - sok

1 kesica C pudinga sa ukusom vanile

6 kašika šećera

Fil II:

1 kesica C Šlag classic

Šareni limun kolač

Koraci pripreme

Odvojite belanca. Narendajte koricu od jednog limuna i iscedite sve limunove.

Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodajte narendanu koricu limuna i C vanilin šećer. Dodajte i 1 kašiku soka od limuna.

Lagano umešajte brašno i naseckani žele posut sa malo brašna.

Sipajte u manji pleh ili kalup dobro podmazan ili obložen blago podmazanim pek papirom (ja sam koristila kalup dimenzija 25x25 cm).

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 C 15-20 minuta, zavisno od rerne.

Priprema fila od pudinga:
Odmerite mericom koliko ste soka od limuna dobili (ja sam od tri limuna dobila oko 100 ml i to je za mene bilo dovoljno kiselo i osvežavajuće) i dodajte vodu do pola litra.

Vodu sa sokom od limuna stavite da provri, a pre toga oduzmite malo da njome razmutite puding sa 6 kašika šećera. Skuvati puding u tečnosti po uputstvu sa kesice i ostaviti da se malo prohladi.

Prelijte fil od pudinga preko prohlađene kore. Ostavite da se ohladi i stegne.

Umutite šlag po uputstvu na kesici. Premažite kolač šlagom.

Naši proizvodi

Šareni limun kolač

Koraci pripreme

Odvojite belanca. Narendajte koricu od jednog limuna i iscedite sve limunove.

Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodajte narendanu koricu limuna i C vanilin šećer. Dodajte i 1 kašiku soka od limuna.

Lagano umešajte brašno i naseckani žele posut sa malo brašna.

Sipajte u manji pleh ili kalup dobro podmazan ili obložen blago podmazanim pek papirom (ja sam koristila kalup dimenzija 25x25 cm).

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 C 15-20 minuta, zavisno od rerne.

Priprema fila od pudinga:
Odmerite mericom koliko ste soka od limuna dobili (ja sam od tri limuna dobila oko 100 ml i to je za mene bilo dovoljno kiselo i osvežavajuće) i dodajte vodu do pola litra.

Vodu sa sokom od limuna stavite da provri, a pre toga oduzmite malo da njome razmutite puding sa 6 kašika šećera. Skuvati puding u tečnosti po uputstvu sa kesice i ostaviti da se malo prohladi.

Prelijte fil od pudinga preko prohlađene kore. Ostavite da se ohladi i stegne.

Umutite šlag po uputstvu na kesici. Premažite kolač šlagom.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept