burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaza više osoba

Sandrin sočni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
za više osoba

Sastojci

Za testo:

3 jajeta

15 kašika šećera

15 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

15 kašika mleka

10 kašika ulja

3 kašike C kakaoa

Za preliv:

400 ml mleka

8 kašika šećera

Dodatno:

pekmez od kajsija

2 kesice C šlaga

Sandrin sočni kolač

Koraci pripreme

U posudu staviti belanca i umuti u čvrst sneg. U to dodati šećer i ponovo umutiti.

Dodati žumanca i umutiti. Dodati brašno, C prašak za pecivo, C kakao, mleko i ulje i izmutiti.

U namazan i brašnom posut pleh sipati dobijenu masu i peći na 200 stepeni dok nepočne da se odvaja od pleha.

Dok se kolač peče skuvati preliv od mleka i šećera i preliti preko vrućeg kolača.

Ostaviti da se kolač ohladi.

Na ohlađen kolač namazati sloj pekmeza od kajsija i odgore staviti C šlag umućen po uputstvu sa kesice.

Naši proizvodi

Sandrin sočni kolač

Koraci pripreme

U posudu staviti belanca i umuti u čvrst sneg. U to dodati šećer i ponovo umutiti.

Dodati žumanca i umutiti. Dodati brašno, C prašak za pecivo, C kakao, mleko i ulje i izmutiti.

U namazan i brašnom posut pleh sipati dobijenu masu i peći na 200 stepeni dok nepočne da se odvaja od pleha.

Dok se kolač peče skuvati preliv od mleka i šećera i preliti preko vrućeg kolača.

Ostaviti da se kolač ohladi.

Na ohlađen kolač namazati sloj pekmeza od kajsija i odgore staviti C šlag umućen po uputstvu sa kesice.

Autor

Jelica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept