burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Rupica kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Biskvit:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

4 kašike C kakaoa

4 kašike čokolade u prahu

1 C prašak za pecivo

1 C vanilin šećer

1,5 dl ulja

1,5 dl mleka

Žuta krema:

2 C pudinga od vanile

9 dl mleka

6 kašika šećera

150 g putera

Braon krema:

2 C pudinga od čokolade

8 dl mleka

6 kašika šećera

100 g putera

Rupica kolač

Koraci pripreme

Za biskvit odvojiti belance od žumanceta. Miksati žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom dok ne postanu penasti, dodati tada ulje. Nakon par minuta miksanja postepeno dodavati brašno sa C praškom za pecivo i odmah zatim C kakao i čokoladu u prahu. Na kraju umešati kasikom posebno umućeni sneg od belanca.

Masu sipati pleh za pečenje srednje veličine, poravnati i peći u pećnici na 180°C 20-25 minuta.

Pečen i još vruć biskvit izbušiti ravnomerno drškom kasike.

Pripremiti prvo žutu kremu tako što se u vruć puding umuti puter. Mešati kremu dok ne postane ravnomerno gusta. Kremu odmah, još dok je topla, preliti preko biskvita. Poravnavati kašikom preko površine biskvita kako bi se sve rupice napunile kremom.

Ostaviti kolač po strani pa pripremiti braon kremu tako što se u kuvani puding od čokolade doda puter i ravnomerno izmeša. Preliti opet toplo preko žute kreme.

Po želji posipati čokoladnim mrvicama. Ohladiti i poslužiti rezano na kocke.

Naši proizvodi

Rupica kolač

Koraci pripreme

Za biskvit odvojiti belance od žumanceta. Miksati žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom dok ne postanu penasti, dodati tada ulje. Nakon par minuta miksanja postepeno dodavati brašno sa C praškom za pecivo i odmah zatim C kakao i čokoladu u prahu. Na kraju umešati kasikom posebno umućeni sneg od belanca.

Masu sipati pleh za pečenje srednje veličine, poravnati i peći u pećnici na 180°C 20-25 minuta.

Pečen i još vruć biskvit izbušiti ravnomerno drškom kasike.

Pripremiti prvo žutu kremu tako što se u vruć puding umuti puter. Mešati kremu dok ne postane ravnomerno gusta. Kremu odmah, još dok je topla, preliti preko biskvita. Poravnavati kašikom preko površine biskvita kako bi se sve rupice napunile kremom.

Ostaviti kolač po strani pa pripremiti braon kremu tako što se u kuvani puding od čokolade doda puter i ravnomerno izmeša. Preliti opet toplo preko žute kreme.

Po želji posipati čokoladnim mrvicama. Ohladiti i poslužiti rezano na kocke.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept