0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
4 kašike C kakaoa
4 kašike čokolade u prahu
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
1,5 dl ulja
1,5 dl mleka
2 C pudinga od vanile
9 dl mleka
6 kašika šećera
150 g putera
2 C pudinga od čokolade
8 dl mleka
6 kašika šećera
100 g putera
Za biskvit odvojiti belance od žumanceta. Miksati žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom dok ne postanu penasti, dodati tada ulje. Nakon par minuta miksanja postepeno dodavati brašno sa C praškom za pecivo i odmah zatim C kakao i čokoladu u prahu. Na kraju umešati kasikom posebno umućeni sneg od belanca.
Masu sipati pleh za pečenje srednje veličine, poravnati i peći u pećnici na 180°C 20-25 minuta.
Pečen i još vruć biskvit izbušiti ravnomerno drškom kasike.
Pripremiti prvo žutu kremu tako što se u vruć puding umuti puter. Mešati kremu dok ne postane ravnomerno gusta. Kremu odmah, još dok je topla, preliti preko biskvita. Poravnavati kašikom preko površine biskvita kako bi se sve rupice napunile kremom.
Ostaviti kolač po strani pa pripremiti braon kremu tako što se u kuvani puding od čokolade doda puter i ravnomerno izmeša. Preliti opet toplo preko žute kreme.
Po želji posipati čokoladnim mrvicama. Ohladiti i poslužiti rezano na kocke.
Za biskvit odvojiti belance od žumanceta. Miksati žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom dok ne postanu penasti, dodati tada ulje. Nakon par minuta miksanja postepeno dodavati brašno sa C praškom za pecivo i odmah zatim C kakao i čokoladu u prahu. Na kraju umešati kasikom posebno umućeni sneg od belanca.
Masu sipati pleh za pečenje srednje veličine, poravnati i peći u pećnici na 180°C 20-25 minuta.
Pečen i još vruć biskvit izbušiti ravnomerno drškom kasike.
Pripremiti prvo žutu kremu tako što se u vruć puding umuti puter. Mešati kremu dok ne postane ravnomerno gusta. Kremu odmah, još dok je topla, preliti preko biskvita. Poravnavati kašikom preko površine biskvita kako bi se sve rupice napunile kremom.
Ostaviti kolač po strani pa pripremiti braon kremu tako što se u kuvani puding od čokolade doda puter i ravnomerno izmeša. Preliti opet toplo preko žute kreme.
Po želji posipati čokoladnim mrvicama. Ohladiti i poslužiti rezano na kocke.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.