1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
10
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
10
7 komad Belanaca
7 kašika Šećer
210 g Mleveni orah
7 komad Žumanca
7 kašika Šećer
1 kesica C Vanilin šećer
120 g Margarin ili puter
150 g Čokolada za kuvanje
100 ml Slatka pavlaka
100 g Čokolada za kuvanje
Omiljena čokoladna torta u obliku rolata.
Penasto umutiti belanca sa šećerom,pa lagano špatulom umešati mlevene orahe. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200c oko 14min. Pečenu koru umotati u rolat zajedno sa pek papirom.
Žumanca penasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom pa kuvati fil na pari. Pred kraj dodati izlomljenu čokoladu i skloniti sa vatre. Margarin umutiti penasto pa dodati ohlađen fil. Ohlađenu koru filovati (ostaviti par kašika fila za filovanje spolja). Zarolati rolat i filovati spolja. Napraviti ganaš i dekorisati po rolat po želji.
Omiljena čokoladna torta u obliku rolata.
Penasto umutiti belanca sa šećerom,pa lagano špatulom umešati mlevene orahe. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200c oko 14min. Pečenu koru umotati u rolat zajedno sa pek papirom.
Žumanca penasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom pa kuvati fil na pari. Pred kraj dodati izlomljenu čokoladu i skloniti sa vatre. Margarin umutiti penasto pa dodati ohlađen fil. Ohlađenu koru filovati (ostaviti par kašika fila za filovanje spolja). Zarolati rolat i filovati spolja. Napraviti ganaš i dekorisati po rolat po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.