burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Rafaelo sultanova sarma

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

800 ml + 270 ml mleka

80 g šećera

1 kesica C Vanilin šećera

10 g C Čvrstina

80 g brašna

50 g putera

80 g bele čokolade

100 g C Kokosovog brašna

130 g C Šlag krema sa ukusom vanile

50 g seckanog lešnika

Rafaelo sultanova sarma

Koraci pripreme

Umutiti 270 ml mleka sa šlag kremom od vanile.

Od preostalog mleka (800 ml) odvojiti oko 150 ml i umešati šećer, vanilin šećer, brašno i čvrstin.

Ostatak mleka staviti na srednju vatru i ukuvati dobijenu smesu kad provri.

Kuvati 2-3 minuta, pa skinuti sa vatre i umešati puter i belu čokoladu.

Na pleh dimeznija 32cm x 42cm rasporediti kokos i preko njega preliti vruć fil.

Ostaviti da se ohladi pa preko toga premazati šlag kremom.

Iseći poprečno na 6 delova, pa uzduž podeliti te delove na pola, tako da se dobije 12 trakica.

Na spoljnu ivicu svake trake staviti po malo lešnika pa urolati prema unutrašnjosti.

Svaku rolnicu malo urolati u kokos na tepsiji.

Kolače ukrasiti preostalim lešnikom.

Naši proizvodi

Rafaelo sultanova sarma

Koraci pripreme

Umutiti 270 ml mleka sa šlag kremom od vanile.

Od preostalog mleka (800 ml) odvojiti oko 150 ml i umešati šećer, vanilin šećer, brašno i čvrstin.

Ostatak mleka staviti na srednju vatru i ukuvati dobijenu smesu kad provri.

Kuvati 2-3 minuta, pa skinuti sa vatre i umešati puter i belu čokoladu.

Na pleh dimeznija 32cm x 42cm rasporediti kokos i preko njega preliti vruć fil.

Ostaviti da se ohladi pa preko toga premazati šlag kremom.

Iseći poprečno na 6 delova, pa uzduž podeliti te delove na pola, tako da se dobije 12 trakica.

Na spoljnu ivicu svake trake staviti po malo lešnika pa urolati prema unutrašnjosti.

Svaku rolnicu malo urolati u kokos na tepsiji.

Kolače ukrasiti preostalim lešnikom.

Autor

food blog Miss Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept