0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
5 belanaca
150 g šećera
40 g brašna
150 g C kokosa
1 kesica C vanila pudinga
1 kesica C vanilin šećera
100 g šećera
40-50 ml hladnog mleka
5 žumanaca
350 ml mleka
250 g margarina
C kokos za ukrašavanje (oko 30-40 g)
Priprema kore:
Umutiti belanaca u čvrst sneg, zatim dodati šećer. Onda dodati brašno i C kokos i lagano promešati špatulom.
Usuti smesu u manji pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagreanoj rerni oko 15 min na 180-200 C. Ostaviti da se ohladi.
Priprema kreme:
U malo veću šerpu pomešati C vanilin šećer, C puding prah i šećer. Dodati 40-50 ml hladnog mleka i dobro promešati da se sve lepo sjedini.
Zatim umutiti žumanaca mikserom (oko 5 min) i onda dodati u smesu sa pudingom i sve lepo promešati.
Ostalo mleko dovesti do ključanja. Kad proključa, dodati mleko u smesu sa jajima i pudingom i kuvati na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne. Ostaviti da se potpuno ohladi.
Dobro umutiti margarin i dodati kremu pa sve dobro umutiti mikserom jos nekoliko minuta.
Staviti krem preko kore, posuti C kokosom i ostaviti u frižider nekoliko sati ili preko noći.
Priprema kore:
Umutiti belanaca u čvrst sneg, zatim dodati šećer. Onda dodati brašno i C kokos i lagano promešati špatulom.
Usuti smesu u manji pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagreanoj rerni oko 15 min na 180-200 C. Ostaviti da se ohladi.
Priprema kreme:
U malo veću šerpu pomešati C vanilin šećer, C puding prah i šećer. Dodati 40-50 ml hladnog mleka i dobro promešati da se sve lepo sjedini.
Zatim umutiti žumanaca mikserom (oko 5 min) i onda dodati u smesu sa pudingom i sve lepo promešati.
Ostalo mleko dovesti do ključanja. Kad proključa, dodati mleko u smesu sa jajima i pudingom i kuvati na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne. Ostaviti da se potpuno ohladi.
Dobro umutiti margarin i dodati kremu pa sve dobro umutiti mikserom jos nekoliko minuta.
Staviti krem preko kore, posuti C kokosom i ostaviti u frižider nekoliko sati ili preko noći.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.