0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
5
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5
400 g brašna
1/2 kesice C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 prstohvat soli
100 ml mleka
100 ml vode
1 jaje
100 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
300 ml mleka
6 kašika šećera
Priprema testa:
U dublju posudu usiti brašno, dodati C suvi kvasac, šećer i izmešati.
Zatim,uliti mlako mleko, mlaku vodu, dodati razmućeno jaje, otopljen i ohlađen margarin, posoliti i zamesiti testo.
Testo podeliti na dva dela-jedan deo premesiti i ostaviti takav kakav je (žut), a u drugi deo dodati otopljenu čokoladu za kuvanje i sjediniti sa testom.
Obe jufke prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se udvostruče.
Nadošlo testo pojedinačno razviti oklagijom u veći pravougaonik.
Žuti pravougaonik staviti preko crnog, urolati i iseći oštrim nožem na delove približno jednake veličine i poređati ih u margarinom premazan pleh.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Za preliv:
Mleko i šećer usuti u šerpu i staviti na vatru da provri. Skloniti šerpu sa ringle.
Gotove pužiće izvaditi iz rerne i dok su još mlaki, preliti ih mlakim prelivom.
Ostaviti ih da se ohlade i da pužići lepo upiju sirup.
Pužiće servirati i poslužiti.
Priprema testa:
U dublju posudu usiti brašno, dodati C suvi kvasac, šećer i izmešati.
Zatim,uliti mlako mleko, mlaku vodu, dodati razmućeno jaje, otopljen i ohlađen margarin, posoliti i zamesiti testo.
Testo podeliti na dva dela-jedan deo premesiti i ostaviti takav kakav je (žut), a u drugi deo dodati otopljenu čokoladu za kuvanje i sjediniti sa testom.
Obe jufke prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se udvostruče.
Nadošlo testo pojedinačno razviti oklagijom u veći pravougaonik.
Žuti pravougaonik staviti preko crnog, urolati i iseći oštrim nožem na delove približno jednake veličine i poređati ih u margarinom premazan pleh.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Za preliv:
Mleko i šećer usuti u šerpu i staviti na vatru da provri. Skloniti šerpu sa ringle.
Gotove pužiće izvaditi iz rerne i dok su još mlaki, preliti ih mlakim prelivom.
Ostaviti ih da se ohlade i da pužići lepo upiju sirup.
Pužiće servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.