burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12-15

Puding kolač sa rupicama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12-15

Sastojci

Kora:

4 jaja

4 kašike šećera

6 kašika brašna

2 kašike C kakaoa

1 C prašak za pecivo

100 ml mleka

50 ml ulja

Žuti fil:

700 ml mleka

2 C pudinga od vanile

50 g margarina

4 kašika šećera

Braon fil:

600 ml mleka

2 C pudinga od čokolade

75 g margarina

Puding kolač sa rupicama

Koraci pripreme

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Umutiti belanca sa šećerom pa dotati žumance i dobro izmiksati.

Dodati zatim ulje pa mleko. Na kraju dodati brašno, C prašak za pecivo i C kakao, varjačom sjediniti. Sipati smesu u podmazan i posut brašnom pleh. Dimenzije 20x30. Peći 15 min.

Kada se ispeče kora, čekajte da se ohladi, a onda izbušite rupice, možete varjačom.

Razmutiti C puding od vanile sa šećerom i malo hladnog mleka i sve zakuvati u ostatak mleka koji smo ostavili da provri.

Kada se skuvao puding, ubaciti margarin na kockice i mešajte dok se ne otopi. Preliti preko izbušenog kolača i ostaviti 15 min.

Kada se stegne, pripremite C puding od čokolade, isto kao sto ste spremili C puding od vanile.

Kada bude gotov C puding od čokolade, preliti preko žutog fila. Ostaviti da se ohladi.

Po želji možete da stavite čokoladne mrvice ili umutiti C šlag, po želji.

Naši proizvodi

Puding kolač sa rupicama

Koraci pripreme

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Umutiti belanca sa šećerom pa dotati žumance i dobro izmiksati.

Dodati zatim ulje pa mleko. Na kraju dodati brašno, C prašak za pecivo i C kakao, varjačom sjediniti. Sipati smesu u podmazan i posut brašnom pleh. Dimenzije 20x30. Peći 15 min.

Kada se ispeče kora, čekajte da se ohladi, a onda izbušite rupice, možete varjačom.

Razmutiti C puding od vanile sa šećerom i malo hladnog mleka i sve zakuvati u ostatak mleka koji smo ostavili da provri.

Kada se skuvao puding, ubaciti margarin na kockice i mešajte dok se ne otopi. Preliti preko izbušenog kolača i ostaviti 15 min.

Kada se stegne, pripremite C puding od čokolade, isto kao sto ste spremili C puding od vanile.

Kada bude gotov C puding od čokolade, preliti preko žutog fila. Ostaviti da se ohladi.

Po želji možete da stavite čokoladne mrvice ili umutiti C šlag, po želji.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept