burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Puding kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

800 ml mleka

7 kašika šećera

1 kesica C vanilin šećera

2 kesice C pudinga od vanile

1 kašika C čvrstina (gustina)

125 g maslaca/margarina

1 čaša (180 g) kisele pavlake

1 kutija (210 g) piškota

150 ml mleka ili soka (za umakanje piškota)

100 g C šlaga

200 ml mleka

Puding kolač

Koraci pripreme

Puding i C čvrstin pomešati, usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.

U 600 ml mleka staviti šećer i C vanilin šećer i zagrejati (ali da ne provri).

Usuti puding i čvrstin i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne.

Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i izmešati da se otopi i sjedini.

Umešati i kiselu pavlaku.

U pleh ili činiju poređati red piškota (14 komada) utopljenih u mleko ili sok.

Preko piškota staviti fil (1/2 ukupne količine), još red piškota i završiti filom. Ostaviti da se ohladi.

Umutiti šlag sa mlekom i staviti preko ohlađenog kolača. Vratiti na kratko u frižider.

Naši proizvodi

Puding kolač

Koraci pripreme

Puding i C čvrstin pomešati, usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.

U 600 ml mleka staviti šećer i C vanilin šećer i zagrejati (ali da ne provri).

Usuti puding i čvrstin i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne.

Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i izmešati da se otopi i sjedini.

Umešati i kiselu pavlaku.

U pleh ili činiju poređati red piškota (14 komada) utopljenih u mleko ili sok.

Preko piškota staviti fil (1/2 ukupne količine), još red piškota i završiti filom. Ostaviti da se ohladi.

Umutiti šlag sa mlekom i staviti preko ohlađenog kolača. Vratiti na kratko u frižider.

Autor

Emilija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept