burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Princeze sa čokoladnim prelivom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

Za testo:

150 g brašna

50 g putera

4 jaja

so

150 ml vode

Za fil:

1 l mleka

3 C pudinga od vanile

10 kašika šećera

5 punih kašika brašna

200 g putera

2 C vanilin šećera

Za preliv:

100 g čokolade

50 g putera

Princeze sa čokoladnim prelivom

Koraci pripreme

U šerpu stavite vodu, puter i so. Kada provri, dodajte brašno i mešajte dok ne počne da se odvaja od šerpe. Ostavite da se ohladi, a zatim umutite mikserom.

Dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano muteći da se smesa ujednači.

Testom napunite špric i na plehu (obloženim papirom za pečenje) formirajte krofnice. Ostavite dovoljno razmaka između krofnica.

Pecite oko 20-25 minuta na 200 °C. Nemojte otvarati rernu do samog kraja.

Fil:
Stavite mleko 800 ml, šećer i C vanilin šecer da provri. Rastvoriti C puding od vanile u 200 ml mleka.

Dodajte brašno i dobro izmiksajte da nema grudvica. Kada je mleko provrelo dodajte smesu stalno mešajući. Kuvajte dok se ne zgusne.

Umutite penasto puter, pa kada se krem ohladi, dodajte kašiku po kašiku krema u puter stalno muteći mikserom.

Ohlađene princeze preseći na pola i puniti ohlađenim filom.

Otopiti čokoladu sa puterom i preliti princeze.

Naši proizvodi

Princeze sa čokoladnim prelivom

Koraci pripreme

U šerpu stavite vodu, puter i so. Kada provri, dodajte brašno i mešajte dok ne počne da se odvaja od šerpe. Ostavite da se ohladi, a zatim umutite mikserom.

Dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano muteći da se smesa ujednači.

Testom napunite špric i na plehu (obloženim papirom za pečenje) formirajte krofnice. Ostavite dovoljno razmaka između krofnica.

Pecite oko 20-25 minuta na 200 °C. Nemojte otvarati rernu do samog kraja.

Fil:
Stavite mleko 800 ml, šećer i C vanilin šecer da provri. Rastvoriti C puding od vanile u 200 ml mleka.

Dodajte brašno i dobro izmiksajte da nema grudvica. Kada je mleko provrelo dodajte smesu stalno mešajući. Kuvajte dok se ne zgusne.

Umutite penasto puter, pa kada se krem ohladi, dodajte kašiku po kašiku krema u puter stalno muteći mikserom.

Ohlađene princeze preseći na pola i puniti ohlađenim filom.

Otopiti čokoladu sa puterom i preliti princeze.

Autor

Marina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept