burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20-30

Prevrnuti kolač sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20-30

Sastojci

1,5 kg jabuka

1 l vode

2 pudinga C od vanile

6 kašika šećera

4 jaja

4 kašike šećera

4 kašike šećera

4 kašike brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

malo ulja

mleveni keks/prezla

2 C šlaga po želji

Prevrnuti kolač sa jabukama

Koraci pripreme

Oljuštiti i očistiti jabuke i preseći svaku na 4 dela. Staviti vodu da provri pa u ključalu dodati jabuke da prokrčkaju 10-tak minuta.

Izvaditi ih na tanjir malo da se ocede. Umutiti 4 belanca, dodati 4 kašike šećera i dobro umutiti.

Dodati žumanca, kratko promutiti pa dodati brašno pomešano sa pola kesice C praška za pecivo. Promešati lagano varjačom.

Tepsiju pouljiti i posuti mlevenim keksom/prezlom pa poređati jabuke. Preko toga nasuti smesu od jaja. Peći 15 minuta na 180-200 stepeni. Probati čačkalicom da li je pečeno.

Za to vreme u vodu u kojoj su se kuvale jabuke dodati 2 C pudinga od vanile i 6 kašika šećera razmućeno sa malo vode i ostaviti da provri. Dok počne da pucka.

Skinuti sa šporeta da se prohladi. Kada je kolač pečen prevrnuti ga na tacnu tako da jabuke budu gore.

Preliti smesom od pudinga i ostaviti da se ohladi. Hladan kolač po želji premazati šlagom.

Naši proizvodi

Prevrnuti kolač sa jabukama

Koraci pripreme

Oljuštiti i očistiti jabuke i preseći svaku na 4 dela. Staviti vodu da provri pa u ključalu dodati jabuke da prokrčkaju 10-tak minuta.

Izvaditi ih na tanjir malo da se ocede. Umutiti 4 belanca, dodati 4 kašike šećera i dobro umutiti.

Dodati žumanca, kratko promutiti pa dodati brašno pomešano sa pola kesice C praška za pecivo. Promešati lagano varjačom.

Tepsiju pouljiti i posuti mlevenim keksom/prezlom pa poređati jabuke. Preko toga nasuti smesu od jaja. Peći 15 minuta na 180-200 stepeni. Probati čačkalicom da li je pečeno.

Za to vreme u vodu u kojoj su se kuvale jabuke dodati 2 C pudinga od vanile i 6 kašika šećera razmućeno sa malo vode i ostaviti da provri. Dok počne da pucka.

Skinuti sa šporeta da se prohladi. Kada je kolač pečen prevrnuti ga na tacnu tako da jabuke budu gore.

Preliti smesom od pudinga i ostaviti da se ohladi. Hladan kolač po želji premazati šlagom.

Autor

Slavica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept