burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija25-30 parčadi

Prevrnuti kolač sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
25-30 parčadi

Sastojci

Sloj od jabuka:

1 kg jabuka

300 g šećera

1 C vanilin šećer

150 g oraha

1 kašika cimeta

opciono: 2-3 kašike grožđica

Piškota:

6 jaja

1 prstohvat soli

1 C vanilin šećer

6 kašika šećera

6 kašika brašna

Šlag:

2 C šlag krema sa ukusom vanile

200 ml mleka

mleveni orasi za dekoraciju

Prevrnuti kolač sa jabukama

Koraci pripreme

Jabuke oguliti i naseći na tanke kriške. Staviti u tepsiju dimenzija: 35x25cm, obloženu pek papirom.

Sipati šećer, vanilin šećer i cimet i sve dobro pomešati. Jabuke posuti orasima i staviti da se peku na 180°C, 25-30min.

Kada se ispeku, možete dodati 2-3 kašike grožđica, ali nije obavezno.

U međuvremenu umutiti belanca sa prstohvatom soli, šećerom i vanilin šećerom, tako da se dobije čvrst sneg. Postepeno dodavati žumanca, pa brašno.

Smesu preliti preko ispečenih jabuka i vratiti u rernu na 180°C jos 20ak minuta.

Izvaditi iz rerne, poklopiti tacnom i preokrenuti kolač, tako da je piškota na dnu tacne, a jabuke od gore. Ostaviti da se ohladi.

Umutiti šlag i mleko, te naneti na ohlađen kolač. Opciono, posuti mlevenim orasima.

Naši proizvodi

Prevrnuti kolač sa jabukama

Koraci pripreme

Jabuke oguliti i naseći na tanke kriške. Staviti u tepsiju dimenzija: 35x25cm, obloženu pek papirom.

Sipati šećer, vanilin šećer i cimet i sve dobro pomešati. Jabuke posuti orasima i staviti da se peku na 180°C, 25-30min.

Kada se ispeku, možete dodati 2-3 kašike grožđica, ali nije obavezno.

U međuvremenu umutiti belanca sa prstohvatom soli, šećerom i vanilin šećerom, tako da se dobije čvrst sneg. Postepeno dodavati žumanca, pa brašno.

Smesu preliti preko ispečenih jabuka i vratiti u rernu na 180°C jos 20ak minuta.

Izvaditi iz rerne, poklopiti tacnom i preokrenuti kolač, tako da je piškota na dnu tacne, a jabuke od gore. Ostaviti da se ohladi.

Umutiti šlag i mleko, te naneti na ohlađen kolač. Opciono, posuti mlevenim orasima.

Autor

food blog Miss Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept