0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
jabuke toliko da popune okrugli kalup
100 g mlevenih lešnika
300 g šećera
3 jaja
50 ml ulja
4 kašike vode
1 C prašak za pecivo
6 kašika brašna
100 g čokolade
Cele jabuke operite, ogulite i sredinu izdubite.
Jabuke složite u okrugli kalup tako da sve popunite, a prethodno ga obložite sa masnim papirom.
Sredinu jabuke koju ste izdubili, popunite sa pomešanim mlevenim lešnicima i šećerom.
Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Za to vreme pripremite biskvit.
Jaja umutite sa 200 g šećera, dodajte ulje, vodu,brašno i na kraju C prašak za pecivo.
Prelijte preko jabuka, pecite na 180 stepeni oko 45 minuta, odnosno dok ne bude pečeno u zavisnosti od rerne.
Pečeno ostavite da se ohladi, okrenite naopačke, deo koji je bio dole sada treba da je gore, prelijte otopljenom čokoladom i ukrasite po ukusu.
Cele jabuke operite, ogulite i sredinu izdubite.
Jabuke složite u okrugli kalup tako da sve popunite, a prethodno ga obložite sa masnim papirom.
Sredinu jabuke koju ste izdubili, popunite sa pomešanim mlevenim lešnicima i šećerom.
Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Za to vreme pripremite biskvit.
Jaja umutite sa 200 g šećera, dodajte ulje, vodu,brašno i na kraju C prašak za pecivo.
Prelijte preko jabuka, pecite na 180 stepeni oko 45 minuta, odnosno dok ne bude pečeno u zavisnosti od rerne.
Pečeno ostavite da se ohladi, okrenite naopačke, deo koji je bio dole sada treba da je gore, prelijte otopljenom čokoladom i ukrasite po ukusu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.