burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Prevrnut kolač sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

jabuke toliko da popune okrugli kalup

100 g mlevenih lešnika

300 g šećera

3 jaja

50 ml ulja

4 kašike vode

1 C prašak za pecivo

6 kašika brašna

100 g čokolade

Prevrnut kolač sa jabukama

Koraci pripreme

Cele jabuke operite, ogulite i sredinu izdubite.

Jabuke složite u okrugli kalup tako da sve popunite, a prethodno ga obložite sa masnim papirom.

Sredinu jabuke koju ste izdubili, popunite sa pomešanim mlevenim lešnicima i šećerom.

Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Za to vreme pripremite biskvit.

Jaja umutite sa 200 g šećera, dodajte ulje, vodu,brašno i na kraju C prašak za pecivo.

Prelijte preko jabuka, pecite na 180 stepeni oko 45 minuta, odnosno dok ne bude pečeno u zavisnosti od rerne.

Pečeno ostavite da se ohladi, okrenite naopačke, deo koji je bio dole sada treba da je gore, prelijte otopljenom čokoladom i ukrasite po ukusu.

Naši proizvodi

Prevrnut kolač sa jabukama

Koraci pripreme

Cele jabuke operite, ogulite i sredinu izdubite.

Jabuke složite u okrugli kalup tako da sve popunite, a prethodno ga obložite sa masnim papirom.

Sredinu jabuke koju ste izdubili, popunite sa pomešanim mlevenim lešnicima i šećerom.

Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Za to vreme pripremite biskvit.

Jaja umutite sa 200 g šećera, dodajte ulje, vodu,brašno i na kraju C prašak za pecivo.

Prelijte preko jabuka, pecite na 180 stepeni oko 45 minuta, odnosno dok ne bude pečeno u zavisnosti od rerne.

Pečeno ostavite da se ohladi, okrenite naopačke, deo koji je bio dole sada treba da je gore, prelijte otopljenom čokoladom i ukrasite po ukusu.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept