burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Preliveni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za smesu:

1/2 čaše brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

1/2 čaše čokoladnog mleka

1/2 čaše ulja

1/2 čaše mlevenih oraha

1/2 čaše C pšeničnog griza

2 jajeta

Za preliv:

100 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

80 ml voda

3 koluta limuna

Preliveni kolač

Koraci pripreme

Belanca odvojiti od žumanaca, pa ih mikserom umutiti u čvrst šam.

Dodati mlevene orahe, brašno pomešano sa C praškom za pecivo, C pšenični griz, uliti čokoladno mleko, ulje, dodati razmućena žumanca i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Kalup premazati uljem i posuti brašnom i uliti pripremlhenu smesu. Kolač peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Dok se kolač peče, pripremiti preliv:
Šećer usuti u šerpu, dodati C vanilin šećer, vodu, izmešati i dodati kolutove limuna, pa šerpu staviti na vatru.

Kada proključa, kuvati dva minuta, pa skloniti šerpu sa vatre. Ostaviti da se preliv ohladi.

Pečen kolač izvaditi iz rerne i iseći na osam delova.

Vreo kolać preliti hladnim prelivom.

Ostaviti da se dobro ohladi i da kolač lepo upije preliv, pa poslužiti.

Naši proizvodi

Preliveni kolač

Koraci pripreme

Belanca odvojiti od žumanaca, pa ih mikserom umutiti u čvrst šam.

Dodati mlevene orahe, brašno pomešano sa C praškom za pecivo, C pšenični griz, uliti čokoladno mleko, ulje, dodati razmućena žumanca i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Kalup premazati uljem i posuti brašnom i uliti pripremlhenu smesu. Kolač peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Dok se kolač peče, pripremiti preliv:
Šećer usuti u šerpu, dodati C vanilin šećer, vodu, izmešati i dodati kolutove limuna, pa šerpu staviti na vatru.

Kada proključa, kuvati dva minuta, pa skloniti šerpu sa vatre. Ostaviti da se preliv ohladi.

Pečen kolač izvaditi iz rerne i iseći na osam delova.

Vreo kolać preliti hladnim prelivom.

Ostaviti da se dobro ohladi i da kolač lepo upije preliv, pa poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept