burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Posni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

500 ml mlake vode

1 kockica kvasca

2 kašičice šećera

2 C vanilin šećera

100 ml ulja

oko 800 g brašna T-400

1 kašičica soli

na vrh noža kurkume

2 kašike posnog margarina

100 g suvog grožđa

1 kašika šećera

1 kašika posnog majoneza za premazivanje

Posni kolač

Koraci pripreme

U mlaku vodu dodati 2 kašičice šećera, kvasac i 1 C vanilin šećer.

Zatim ulje, so, kurkumu i polako dodavati brašno i mesiti testo.

Treba da bude meko, ostaviti ga oko 40 minuta da odstoji.

Margarin, 1 kašiku šećera i 1 C vanilin šećer sjediniti. Kada je testo naraslo razvući ga koliko god može i premazati ovom smesom.

Posuti suvo grožđe i urolati kao rolat. Seći na debljinu prsta i ređati u dublju šerpu obloženu pek papirom, ja koristim šerpu od 4 litre.

Ređati u obliku cveta, a u sredinu staviti krajeve i ostaviti u šerpi oko 30 minuta premazati posnim majonezom i peći na 180 stepeni oko 45 min.

Naši proizvodi

Posni kolač

Koraci pripreme

U mlaku vodu dodati 2 kašičice šećera, kvasac i 1 C vanilin šećer.

Zatim ulje, so, kurkumu i polako dodavati brašno i mesiti testo.

Treba da bude meko, ostaviti ga oko 40 minuta da odstoji.

Margarin, 1 kašiku šećera i 1 C vanilin šećer sjediniti. Kada je testo naraslo razvući ga koliko god može i premazati ovom smesom.

Posuti suvo grožđe i urolati kao rolat. Seći na debljinu prsta i ređati u dublju šerpu obloženu pek papirom, ja koristim šerpu od 4 litre.

Ređati u obliku cveta, a u sredinu staviti krajeve i ostaviti u šerpi oko 30 minuta premazati posnim majonezom i peći na 180 stepeni oko 45 min.

Autor

Mirjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept