0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
500 ml mlake vode
1 kockica kvasca
2 kašičice šećera
2 C vanilin šećera
100 ml ulja
oko 800 g brašna T-400
1 kašičica soli
na vrh noža kurkume
2 kašike posnog margarina
100 g suvog grožđa
1 kašika šećera
1 kašika posnog majoneza za premazivanje
U mlaku vodu dodati 2 kašičice šećera, kvasac i 1 C vanilin šećer.
Zatim ulje, so, kurkumu i polako dodavati brašno i mesiti testo.
Treba da bude meko, ostaviti ga oko 40 minuta da odstoji.
Margarin, 1 kašiku šećera i 1 C vanilin šećer sjediniti. Kada je testo naraslo razvući ga koliko god može i premazati ovom smesom.
Posuti suvo grožđe i urolati kao rolat. Seći na debljinu prsta i ređati u dublju šerpu obloženu pek papirom, ja koristim šerpu od 4 litre.
Ređati u obliku cveta, a u sredinu staviti krajeve i ostaviti u šerpi oko 30 minuta premazati posnim majonezom i peći na 180 stepeni oko 45 min.
U mlaku vodu dodati 2 kašičice šećera, kvasac i 1 C vanilin šećer.
Zatim ulje, so, kurkumu i polako dodavati brašno i mesiti testo.
Treba da bude meko, ostaviti ga oko 40 minuta da odstoji.
Margarin, 1 kašiku šećera i 1 C vanilin šećer sjediniti. Kada je testo naraslo razvući ga koliko god može i premazati ovom smesom.
Posuti suvo grožđe i urolati kao rolat. Seći na debljinu prsta i ređati u dublju šerpu obloženu pek papirom, ja koristim šerpu od 4 litre.
Ređati u obliku cveta, a u sredinu staviti krajeve i ostaviti u šerpi oko 30 minuta premazati posnim majonezom i peći na 180 stepeni oko 45 min.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.