burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Posni kolač sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

1 kg višanja

250 g posnog keksa

10 kašika šećera

3 C pudinga od vanile

150 g C šlaga (posna priprema)

250 ml kisele vode

Posni kolač sa višnjama

Koraci pripreme

Keks poređati u posudu u kojoj će biti kolač.

U šerpu staviti očišćene višnje, 5 kašika šećera i 500 ml vode i kuvati 10 min.

Razmutiti C puding sa 5 kašika šećera i 200 ml vode, pa skuvati sa višnjama dok se ne zgusne.

Vruće sipati preko keksa i ostaviti da se ohladi.

Umutiti C šlag sa kiselom vodom i premazati preko višanja.

Naši proizvodi

Posni kolač sa višnjama

Koraci pripreme

Keks poređati u posudu u kojoj će biti kolač.

U šerpu staviti očišćene višnje, 5 kašika šećera i 500 ml vode i kuvati 10 min.

Razmutiti C puding sa 5 kašika šećera i 200 ml vode, pa skuvati sa višnjama dok se ne zgusne.

Vruće sipati preko keksa i ostaviti da se ohladi.

Umutiti C šlag sa kiselom vodom i premazati preko višanja.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept