0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
7 jabuka
15 kašika šećera
100 g C Griza
3 kašike ulja
1 čaša seckanih oraha
1 kašika C Sode bikarbone
15 kašika brašna
1 cimet
0,5 l vode
250 g šećera
Oljuštiti i izrendati jabuke i ostaviti da malo odstoje sa šećerom dok puste sok. Zatim, dodati ostale sastojke, promešati i izručiti u podmazan pleh da se peče na umerenoj vatri.
U međuvremenu pripremiti preliv od šećera i vode i ostaviti da se ohladi.
Kada je kolač pečen, preliti ga prelivom.
Oljuštiti i izrendati jabuke i ostaviti da malo odstoje sa šećerom dok puste sok. Zatim, dodati ostale sastojke, promešati i izručiti u podmazan pleh da se peče na umerenoj vatri.
U međuvremenu pripremiti preliv od šećera i vode i ostaviti da se ohladi.
Kada je kolač pečen, preliti ga prelivom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.