burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Posni keks kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za fil:

750 ml voda

150 g šećera

6 kašika C Čvrstina

200 g posnog margarina

Za potapanje keksa i medenog srca:

gazirana mineralna voda

Za filovanje:

200 g C univerzalnog šlaga

200 ml hladna voda

Ostalo:

300 g četvrtastog keksa

200 g posno medeno srce

Za dekoraciju:

1 kašika C kakao

Posni keks kolač

Koraci pripreme

Priprema fila:
U šerpu uliti 500 ml vode,dodati šećer i staviti na vatru da provri.

Zasebno, u 250 ml hladne vode razmutiti C čvrstin i ukuvati u vrijuću vodu. Kad dobije potrebnu gustinu, skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se fil ohladi.

Margarin penasto umutiti, sastaviti sa ohlađenim filom i dobro umutiti mikserom.

Pravougaoni kalup obložiti providnom prianjajućom folijom.

Keks potapati u gaziranu mineralnu vodu i poređati po dnu pleha (keks okretati naopako).

Zidove kalupa isto obložiti keksom kvašenim u gaziranoj mineralnoj vodi.

Preko keksa rasporediti polovinu fila.

Medeno srce potapati u gaziranu minrralnu vodu i poređati preko fila,pa naneti drugu polovinu fila.

Završiti redom keksa potapanim u gaziranoj mineralnoj vodi (okretati keks naopako).

Prekriti alu-folijom i ostaviti u frižider da se stegne.

Kolač izručiti na tacnu (tako da,deo koji je bio na dnu kalupa,bude gore).

C šlag umutiti sa hladnom vodom i nafilovati kolač.

U ostatak šlaga dodati C kakao, izmešati i premazati gornji deo kolača.

Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.

Kolač seći na parčad željene debljine, servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Posni keks kolač

Koraci pripreme

Priprema fila:
U šerpu uliti 500 ml vode,dodati šećer i staviti na vatru da provri.

Zasebno, u 250 ml hladne vode razmutiti C čvrstin i ukuvati u vrijuću vodu. Kad dobije potrebnu gustinu, skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se fil ohladi.

Margarin penasto umutiti, sastaviti sa ohlađenim filom i dobro umutiti mikserom.

Pravougaoni kalup obložiti providnom prianjajućom folijom.

Keks potapati u gaziranu mineralnu vodu i poređati po dnu pleha (keks okretati naopako).

Zidove kalupa isto obložiti keksom kvašenim u gaziranoj mineralnoj vodi.

Preko keksa rasporediti polovinu fila.

Medeno srce potapati u gaziranu minrralnu vodu i poređati preko fila,pa naneti drugu polovinu fila.

Završiti redom keksa potapanim u gaziranoj mineralnoj vodi (okretati keks naopako).

Prekriti alu-folijom i ostaviti u frižider da se stegne.

Kolač izručiti na tacnu (tako da,deo koji je bio na dnu kalupa,bude gore).

C šlag umutiti sa hladnom vodom i nafilovati kolač.

U ostatak šlaga dodati C kakao, izmešati i premazati gornji deo kolača.

Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.

Kolač seći na parčad željene debljine, servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept