0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
750 ml voda
150 g šećera
6 kašika C Čvrstina
200 g posnog margarina
gazirana mineralna voda
200 g C univerzalnog šlaga
200 ml hladna voda
300 g četvrtastog keksa
200 g posno medeno srce
1 kašika C kakao
Priprema fila:
U šerpu uliti 500 ml vode,dodati šećer i staviti na vatru da provri.
Zasebno, u 250 ml hladne vode razmutiti C čvrstin i ukuvati u vrijuću vodu. Kad dobije potrebnu gustinu, skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se fil ohladi.
Margarin penasto umutiti, sastaviti sa ohlađenim filom i dobro umutiti mikserom.
Pravougaoni kalup obložiti providnom prianjajućom folijom.
Keks potapati u gaziranu mineralnu vodu i poređati po dnu pleha (keks okretati naopako).
Zidove kalupa isto obložiti keksom kvašenim u gaziranoj mineralnoj vodi.
Preko keksa rasporediti polovinu fila.
Medeno srce potapati u gaziranu minrralnu vodu i poređati preko fila,pa naneti drugu polovinu fila.
Završiti redom keksa potapanim u gaziranoj mineralnoj vodi (okretati keks naopako).
Prekriti alu-folijom i ostaviti u frižider da se stegne.
Kolač izručiti na tacnu (tako da,deo koji je bio na dnu kalupa,bude gore).
C šlag umutiti sa hladnom vodom i nafilovati kolač.
U ostatak šlaga dodati C kakao, izmešati i premazati gornji deo kolača.
Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.
Kolač seći na parčad željene debljine, servirati i poslužiti.
Priprema fila:
U šerpu uliti 500 ml vode,dodati šećer i staviti na vatru da provri.
Zasebno, u 250 ml hladne vode razmutiti C čvrstin i ukuvati u vrijuću vodu. Kad dobije potrebnu gustinu, skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se fil ohladi.
Margarin penasto umutiti, sastaviti sa ohlađenim filom i dobro umutiti mikserom.
Pravougaoni kalup obložiti providnom prianjajućom folijom.
Keks potapati u gaziranu mineralnu vodu i poređati po dnu pleha (keks okretati naopako).
Zidove kalupa isto obložiti keksom kvašenim u gaziranoj mineralnoj vodi.
Preko keksa rasporediti polovinu fila.
Medeno srce potapati u gaziranu minrralnu vodu i poređati preko fila,pa naneti drugu polovinu fila.
Završiti redom keksa potapanim u gaziranoj mineralnoj vodi (okretati keks naopako).
Prekriti alu-folijom i ostaviti u frižider da se stegne.
Kolač izručiti na tacnu (tako da,deo koji je bio na dnu kalupa,bude gore).
C šlag umutiti sa hladnom vodom i nafilovati kolač.
U ostatak šlaga dodati C kakao, izmešati i premazati gornji deo kolača.
Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.
Kolač seći na parčad željene debljine, servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.