burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Posni griz kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

2 l vode

300 g šećera

1 C vanilin šećer

500 g C griza

200 g C kokosa

2 kašike C kakaoa

voće ili džem po želji

Posni griz kolač

Koraci pripreme

U 2 l vode sipati 300 g šećera i 1 C vanilin šećer, pa kada dođe do vrenja dodati 500 g C griza i kuvati uz stalno mešanje na tihoj vatri.

Kada se smesa zgusne, podeliti na dva dela, u jedan dodati 2 kašike C kakaoa, a u drugi 200 g C kokosa.

Obložiti manji kalup streč folijom. Prvo sipati deo sa kokosom, zatim staviti voće po želji ili bilo koji džem, zavisi ko šta voli, preko toga ide deo sa kakaom.

Staviti kolač u frižider da se ohladi. Kasnije prevrnuti kolač na tacni.

Možete posuti odozgo sa C kokosom i zatim služiti.

Naši proizvodi

Posni griz kolač

Koraci pripreme

U 2 l vode sipati 300 g šećera i 1 C vanilin šećer, pa kada dođe do vrenja dodati 500 g C griza i kuvati uz stalno mešanje na tihoj vatri.

Kada se smesa zgusne, podeliti na dva dela, u jedan dodati 2 kašike C kakaoa, a u drugi 200 g C kokosa.

Obložiti manji kalup streč folijom. Prvo sipati deo sa kokosom, zatim staviti voće po želji ili bilo koji džem, zavisi ko šta voli, preko toga ide deo sa kakaom.

Staviti kolač u frižider da se ohladi. Kasnije prevrnuti kolač na tacni.

Možete posuti odozgo sa C kokosom i zatim služiti.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept