1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
2 čaša brašna
1 čaša šećera
1/2 čaša ulja
50 g drobljenih pistaća
50 g rendane crne čokolade
2 kašika džema od pomorandže
1 čaša tople vode
100 g lešnika
100 g urmi bez koštice
250 ml vode
300 g čajnih kolutića
100 ml soka od pomorandže
75 g crne čokolade
75 g drobljenih pistaća
100 g ušećerenih korica pomorandže
Divan posni mirisni kolač , čiji će ukus da oduševi svakoga!
Pomešati suve sastojke, vodu i ulje . Peći 40 minuta na 200stepeni u modli za kuglof. Dobro ohladjen kolač izvaditi iz kalupa.
U visoku posudu sipati prvo lešnike i usitniti ih štapnim mikserom.Dodati urme, kakao, vanilu i vodu.
Mutiti dok se ne dobije glatka masa..
Hladan kolač premazati kremom
Polovinu čajnih kolutića navlažiti u soku od pomorandže , pa im ivice umočiti u otopljenu čokoladu i odmah zakotrljati kroz izdrobljene pistaće. Od njih , na tanjiru za serviranje,napraviti krug u dimenziji kuglofa.
Premazan kuglof spustiti na kolutiće i dodatno ga dekorisati keksićima, čokoladom, pistaćima i koricama pomorandže
Ostaviti kolač da malo upije sve dodatke , pa ga možete seći.
Prijatno!
Divan posni mirisni kolač , čiji će ukus da oduševi svakoga!
Pomešati suve sastojke, vodu i ulje . Peći 40 minuta na 200stepeni u modli za kuglof. Dobro ohladjen kolač izvaditi iz kalupa.
U visoku posudu sipati prvo lešnike i usitniti ih štapnim mikserom.Dodati urme, kakao, vanilu i vodu.
Mutiti dok se ne dobije glatka masa..
Hladan kolač premazati kremom
Polovinu čajnih kolutića navlažiti u soku od pomorandže , pa im ivice umočiti u otopljenu čokoladu i odmah zakotrljati kroz izdrobljene pistaće. Od njih , na tanjiru za serviranje,napraviti krug u dimenziji kuglofa.
Premazan kuglof spustiti na kolutiće i dodatno ga dekorisati keksićima, čokoladom, pistaćima i koricama pomorandže
Ostaviti kolač da malo upije sve dodatke , pa ga možete seći.
Prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.