burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Posni banana kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

100 g seckanih lešnika

100 g mlevenih oraha

50 g seckane crne čokolade

250 g prosejanog brašna

200 ml sojinog mleka

1 kesica C praška za pecivo

1 kesica C vanilin šećera

3 zrele banane

50 g šećera

Posni banana kolač

Koraci pripreme

U vangli izgnječiti banane. Dodavati mokre sastojke: ulje i sojino mleko.

U drugoj vangli pomešati sve suve sastojke: lešnike, orahe, brašno, šećer, C prašak za pecivo, C vanilin šećer i čokoladu.

Dodavati suve sastojke u mokre, sve izmešati.

Obložiti pleh (mali pleh za hleb ili srneća leđa) i poravnati smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 C nekih 45-50 minuta.

Čačkalicu zabosti, ako izađe suva, kolač je gotov, a ako nije suva - smanjiti malo temperaturu i još malo peći.

Naši proizvodi

Posni banana kolač

Koraci pripreme

U vangli izgnječiti banane. Dodavati mokre sastojke: ulje i sojino mleko.

U drugoj vangli pomešati sve suve sastojke: lešnike, orahe, brašno, šećer, C prašak za pecivo, C vanilin šećer i čokoladu.

Dodavati suve sastojke u mokre, sve izmešati.

Obložiti pleh (mali pleh za hleb ili srneća leđa) i poravnati smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 C nekih 45-50 minuta.

Čačkalicu zabosti, ako izađe suva, kolač je gotov, a ako nije suva - smanjiti malo temperaturu i još malo peći.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept