burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaza 10 osoba

Pahulja krem kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
za 10 osoba

Sastojci

Za koru:

6 belanaca

200 g šećera

50 g C kokosovog brašna

100 g brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

200 ml mleka

Za fil:

6 žumanaca

2 kesice C pudinga od vanile

4 kašike brašna

15 kašika šećera

1 l mleka

250 g putera

200 ml slatke pavlake

I još:

6 kašika C kokosovog brašna

Pahulja krem kolač

Koraci pripreme

Od 6 belanaca umutiti čvrst sneg, pa dodati 200 g šećera. Mutiti mikserom još malo, pa dodati C kokosovo brašno i pšenično brašno izmešano sa malo C praška za pecivo.

Sad mešati špatulom, polako i strpljivo (bez miksera). Staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200 stepeni i odmah smanjiti na 180 stepeni.

Ostaviti ispečenu koru da se ohladi, pa je preliti sa 200 ml vrelog mleka.

Fil:
U činiji dobro izmešati 6 žumanaca, 2 kesice C pudinga od vanile, 4 kašike brašna, 15 kašika šećera i 200 ml mleka.

800 ml mleka staviti da provri, pa kad provri dodati mu masu od žumanaca i skuvati je (par minuta). Ostaviti da se ohladi.

Kada se ova smesa ohladila, izmešati je sa puterom. Dodati i 200 ml umućene slatke pavlake.

Kada se doda šlag od slatke pavlake, više se ne muti mikserom, nego polako i nežno špatulom.

Na koru staviti fil, pa odozgo posuti sa oko 6 kašika C kokosovog brašna.

Naši proizvodi

Pahulja krem kolač

Koraci pripreme

Od 6 belanaca umutiti čvrst sneg, pa dodati 200 g šećera. Mutiti mikserom još malo, pa dodati C kokosovo brašno i pšenično brašno izmešano sa malo C praška za pecivo.

Sad mešati špatulom, polako i strpljivo (bez miksera). Staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200 stepeni i odmah smanjiti na 180 stepeni.

Ostaviti ispečenu koru da se ohladi, pa je preliti sa 200 ml vrelog mleka.

Fil:
U činiji dobro izmešati 6 žumanaca, 2 kesice C pudinga od vanile, 4 kašike brašna, 15 kašika šećera i 200 ml mleka.

800 ml mleka staviti da provri, pa kad provri dodati mu masu od žumanaca i skuvati je (par minuta). Ostaviti da se ohladi.

Kada se ova smesa ohladila, izmešati je sa puterom. Dodati i 200 ml umućene slatke pavlake.

Kada se doda šlag od slatke pavlake, više se ne muti mikserom, nego polako i nežno špatulom.

Na koru staviti fil, pa odozgo posuti sa oko 6 kašika C kokosovog brašna.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept