burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10 sočnih kockica

Najsočniji kolač sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10 sočnih kockica

Sastojci

Patišpanj:

4 jaja

200 g šećera

10 kašika vode

200 g oštrog brašna

1 C prašak za pecivo

limunova korica

1 C vanilin šećer

Fil:

400 g višanja (svežih ili smrznutih)

1 l vode

200 g šećera

1 C vanilin šećer

2 C pudinga od jagode

12 kašika mleka

500 grama C krem šlaga

Najsočniji kolač sa višnjama

Koraci pripreme

Patišpanj:
Žumanca izmutiti mikserom sa šećerom i vodom i C vanilin šećerom.

Kada ovo postane penasto dodati brašno, malo C praška za pecivo, limunovu koricu i sneg od belanaca.

Stavimo sve da se peče. Kad je kora pečena izvadimo je da se ohladi.

Fil:
Višnje oprati i očistiti od koštica. Stavimo ih da se skuvaju u 1 l zašećerene vode. Kada proključa dodamo C vanilin šećer.

2 C pudinga od jagoda izmešamo sa 12 kašika mleka i dodamo u pripremljene višnje. Kuvamo sve još 3 min i onda skinemo sa ringle da se još malo ohladi.

Fil stavimo preko kore.

Kada se fil ohladi umutimo krem C šlag i stavimo preko. Ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Najsočniji kolač sa višnjama

Koraci pripreme

Patišpanj:
Žumanca izmutiti mikserom sa šećerom i vodom i C vanilin šećerom.

Kada ovo postane penasto dodati brašno, malo C praška za pecivo, limunovu koricu i sneg od belanaca.

Stavimo sve da se peče. Kad je kora pečena izvadimo je da se ohladi.

Fil:
Višnje oprati i očistiti od koštica. Stavimo ih da se skuvaju u 1 l zašećerene vode. Kada proključa dodamo C vanilin šećer.

2 C pudinga od jagoda izmešamo sa 12 kašika mleka i dodamo u pripremljene višnje. Kuvamo sve još 3 min i onda skinemo sa ringle da se još malo ohladi.

Fil stavimo preko kore.

Kada se fil ohladi umutimo krem C šlag i stavimo preko. Ukrasiti po želji.

Autor

Sanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept