0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
6-8
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6-8
3 jaja
5 kašika šećera
2 kašike C griza
2 kašike C kakaoa
9 kašika mleka
6 kašika bašna
1 C pašak za pecivo
400 ml mleka
3 kašike šećera
1 C vanilin šećer
1 kesica C šlaga
Korak 1:
Umutite belanca, dodajući šećer, zatim žumanca, C griz, C kakao, mleko i na kraju brašno sa C praškom za pecivo.
Korak 2:
Dobijenu smesu sipajte u nauljen pleh i ispecite u prethodno zagrejanoj rerni, dok se strane odvoje od pleha. Probajte čačkalicom, brzo se ispeče.
Korak 3:
Zagrejte mleko u koje ste dodale šećer i C vanilin šećer i kada je kolač pečen, topao prelijte toplim mlekom. Kada se ohladi, poslužite uz malo C šlaga, slatke pavlake ili kuglu C sladoleda od vanile i rendane čokolade.
Korak 1:
Umutite belanca, dodajući šećer, zatim žumanca, C griz, C kakao, mleko i na kraju brašno sa C praškom za pecivo.
Korak 2:
Dobijenu smesu sipajte u nauljen pleh i ispecite u prethodno zagrejanoj rerni, dok se strane odvoje od pleha. Probajte čačkalicom, brzo se ispeče.
Korak 3:
Zagrejte mleko u koje ste dodale šećer i C vanilin šećer i kada je kolač pečen, topao prelijte toplim mlekom. Kada se ohladi, poslužite uz malo C šlaga, slatke pavlake ili kuglu C sladoleda od vanile i rendane čokolade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.