burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6-8

Mokri kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6-8

Sastojci

Za smesu:

3 jaja

5 kašika šećera

2 kašike C griza

2 kašike C kakaoa

9 kašika mleka

6 kašika bašna

1 C pašak za pecivo

Za preliv:

400 ml mleka

3 kašike šećera

1 C vanilin šećer

1 kesica C šlaga

Mokri kolač

Koraci pripreme

Korak 1:
Umutite belanca, dodajući šećer, zatim žumanca, C griz, C kakao, mleko i na kraju brašno sa C praškom za pecivo.

Korak 2:
Dobijenu smesu sipajte u nauljen pleh i ispecite u prethodno zagrejanoj rerni, dok se strane odvoje od pleha. Probajte čačkalicom, brzo se ispeče.

Korak 3:
Zagrejte mleko u koje ste dodale šećer i C vanilin šećer i kada je kolač pečen, topao prelijte toplim mlekom. Kada se ohladi, poslužite uz malo C šlaga, slatke pavlake ili kuglu C sladoleda od vanile i rendane čokolade.

Naši proizvodi

Mokri kolač

Koraci pripreme

Korak 1:
Umutite belanca, dodajući šećer, zatim žumanca, C griz, C kakao, mleko i na kraju brašno sa C praškom za pecivo.

Korak 2:
Dobijenu smesu sipajte u nauljen pleh i ispecite u prethodno zagrejanoj rerni, dok se strane odvoje od pleha. Probajte čačkalicom, brzo se ispeče.

Korak 3:
Zagrejte mleko u koje ste dodale šećer i C vanilin šećer i kada je kolač pečen, topao prelijte toplim mlekom. Kada se ohladi, poslužite uz malo C šlaga, slatke pavlake ili kuglu C sladoleda od vanile i rendane čokolade.

Autor

Nina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept