0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
24 parčeta
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24 parčeta
1 l mleka + 12 kašika mleka
24 kašika šećera
4 jaja
12 kašika ulja
12 kašika brašna
6 kašika C griza
6 kašika mlevenih oraha
1 C prašak za pecivo
nekoliko kašika džema od šipka
Najpre skuvati preliv. Staviti da provri 1 l mleka i 12 kašika šećera i ostaviti da se ohladi.
Umutiti mikserom 4 jaja sa 12 kašika šećera, pa dodati ulje i mleko i na kraju dodati suve sastojke: brašno, C griz, C prašak za pecivo i orahe.
Preliti vruću koru ohlađenim prelivom.
Premazati džemom od šipka i odozgo posuti orasima.
Najpre skuvati preliv. Staviti da provri 1 l mleka i 12 kašika šećera i ostaviti da se ohladi.
Umutiti mikserom 4 jaja sa 12 kašika šećera, pa dodati ulje i mleko i na kraju dodati suve sastojke: brašno, C griz, C prašak za pecivo i orahe.
Preliti vruću koru ohlađenim prelivom.
Premazati džemom od šipka i odozgo posuti orasima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.