burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Mokri kolač sa bananama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

7 jaja

7 kašika šećera + 300 g šećera

7 kašika prezli

7 kašika mlevenih oraha

1 kašika C kakaoa

malo ulja

2 C vanilina šećera

2 veće (ili 3 manje) banane

200-300 g C Šlag krema

mleko za mućenje šlaga

Mokri kolač sa bananama

Koraci pripreme

Kora:
Prvo se odvoje belanca od žumanaca. Belanca se umute u čvrstu penu sa 7 kašika šećera. Dodaju se žumanca i još malo se muti.

U to se polako ubacuju (kašika po kašika): prezle, orasi, C kakao i ulje. Muti se da se sve lepo sjedini.

Sve to umućeno razliti na brašom posut pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Preliv:
300 g šećera se nalije sa 500 ml vode, doda se C vanilin šećer i to se stavi da se kuva. Kad provri ostaviti ga na vatri još par minuta.

Vruća kora se naliva vrućim prelivom tako što se sipa kašika po kašika, kako bi ravnomerno upilo.

Na prelivenu koru se ređaju banane nasečene na kolutiće.

Zatim se nafiluje umućenim C krem šlagom.

Naši proizvodi

Mokri kolač sa bananama

Koraci pripreme

Kora:
Prvo se odvoje belanca od žumanaca. Belanca se umute u čvrstu penu sa 7 kašika šećera. Dodaju se žumanca i još malo se muti.

U to se polako ubacuju (kašika po kašika): prezle, orasi, C kakao i ulje. Muti se da se sve lepo sjedini.

Sve to umućeno razliti na brašom posut pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Preliv:
300 g šećera se nalije sa 500 ml vode, doda se C vanilin šećer i to se stavi da se kuva. Kad provri ostaviti ga na vatri još par minuta.

Vruća kora se naliva vrućim prelivom tako što se sipa kašika po kašika, kako bi ravnomerno upilo.

Na prelivenu koru se ređaju banane nasečene na kolutiće.

Zatim se nafiluje umućenim C krem šlagom.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept