burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija7

Mirin kolač sa C pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
7

Sastojci

Za testo:

150 g brašna

120 g šećera

1 kesica C Vanilin šećera

1 kesica C Praška za pecivo

1 kašika C Čvrstina

2 kašike C Kakao praha

1 jaje

50 ml suncokretovog ulja

200 ml mleka

prstohvat soli

Za fil:

2 kesice C Pudinga sa ukusom banane

600 ml mleka

6 kašika šećera

50 g čokolade za kuvanje za dekoraciju

Mirin kolač sa C pudingom

Koraci pripreme

Mikserom umutite jaje, dodajte šećer i C Vanilin šećer, pa lepo sjedinite.

Potom dodajte i ulje, kratko mutite, pa zatim dodajte i mleko, i na kraju brašno pomešano sa solju, C Praškom za pecivo, C Čvrstinom i C Kakao prahom.

Masu lepo sjedinite mikserom uključenim na najmanju brzinu. Smesa će biti dosta retka.

Izlijte je u nauljen i pobrašnjen kalup (tepsiju) prečnika 26 cm i stavite u rernu zagrejanu na 180°C. Pecite 15-ak minuta, ali blagovremeno proverite čačkalicom je li testo pečeno. Pazite da ne zagori, jer je ionako tamno zbog kakaoa. Pečen biskvit ostavite da se ohladi.

Čokoladu treba narendati na sitno, jer će vam ubrzo zatrebati. Nakon toga, skuvati 2 C pudinga sa ukusom banane u 600 ml mleka, uz dodatak 6 kašika šećera, po uputstvu sa kesice.

Odmah ga prelijte preko pečenog biskvita i brzo poravnajte, jer će ubrzo početi da se steže.

Odmah pospite narendanu čokoladu po celoj površini kolača, kako bi krenula da se topi i na taj način kasnije lepo stajala preko pudinga.

Kada se i puding prohladi, možete seći kolač, na šnite ili kocke, kako želite.

Kada se potpuno ohladi, stavite ga u frižider. Izvadite ga 15-ak minuta pre služenja.

Naši proizvodi

Mirin kolač sa C pudingom

Koraci pripreme

Mikserom umutite jaje, dodajte šećer i C Vanilin šećer, pa lepo sjedinite.

Potom dodajte i ulje, kratko mutite, pa zatim dodajte i mleko, i na kraju brašno pomešano sa solju, C Praškom za pecivo, C Čvrstinom i C Kakao prahom.

Masu lepo sjedinite mikserom uključenim na najmanju brzinu. Smesa će biti dosta retka.

Izlijte je u nauljen i pobrašnjen kalup (tepsiju) prečnika 26 cm i stavite u rernu zagrejanu na 180°C. Pecite 15-ak minuta, ali blagovremeno proverite čačkalicom je li testo pečeno. Pazite da ne zagori, jer je ionako tamno zbog kakaoa. Pečen biskvit ostavite da se ohladi.

Čokoladu treba narendati na sitno, jer će vam ubrzo zatrebati. Nakon toga, skuvati 2 C pudinga sa ukusom banane u 600 ml mleka, uz dodatak 6 kašika šećera, po uputstvu sa kesice.

Odmah ga prelijte preko pečenog biskvita i brzo poravnajte, jer će ubrzo početi da se steže.

Odmah pospite narendanu čokoladu po celoj površini kolača, kako bi krenula da se topi i na taj način kasnije lepo stajala preko pudinga.

Kada se i puding prohladi, možete seći kolač, na šnite ili kocke, kako želite.

Kada se potpuno ohladi, stavite ga u frižider. Izvadite ga 15-ak minuta pre služenja.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept