0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
500 g brašna
250 g maslaca
125 g šećera u prahu
1 kesica praška za pecivo
4-5 kašika kisele pavlake
3 žumanca
1 jaje
1 kašičica rendane limunove kore
500 ml mleka
5 kašika brašna
200 g šećera u prahu
2 kesice vanilin šećera
1 kašičica rendane narandžine kore
2 kašičice ruma
200 g maslaca
nekoliko kašika džema od šipurka
U brašno staviti šećer, maslac narezan na kocke, kiselu pavlaku, prašak za pecivo, rendanu koricu limuna, te zamesiti prhko testo. Ostaviti ga da malo odmori.
Podeliti testo na četiri dela i svaki razvući oklagijom na veličinu pleha u kom će se peći.
Pleh obložiti pek papirom i peći da korice poprime tek laganu boju.
Za kremu pomešati brašno sa malo mleka, a ostatak zakuvati sa šećerima. U provrelo mleko sipati smesu od brašna i skuvati kao za puding. Kremu dobro ohladiti pa sastaviti sa izrađenim maslacem. Dodati rum i rendanu koru narandže.
Kolač slažemo tako što u pleh prvo stavimo jednu koru, premažemo džemom, poklopimo drugom korom.
Preko druge kore sipamo kremu i poravnamo.
Sad preko kreme stavimo treću koru, premažemo džemom i poklopimo četvrtom korom.
Pritisnemo malo da se lepo slepe i ostavimo kolač da odstoji. Obilno ga posuti šećerom u prahu i rezati na kocke.
U brašno staviti šećer, maslac narezan na kocke, kiselu pavlaku, prašak za pecivo, rendanu koricu limuna, te zamesiti prhko testo. Ostaviti ga da malo odmori.
Podeliti testo na četiri dela i svaki razvući oklagijom na veličinu pleha u kom će se peći.
Pleh obložiti pek papirom i peći da korice poprime tek laganu boju.
Za kremu pomešati brašno sa malo mleka, a ostatak zakuvati sa šećerima. U provrelo mleko sipati smesu od brašna i skuvati kao za puding. Kremu dobro ohladiti pa sastaviti sa izrađenim maslacem. Dodati rum i rendanu koru narandže.
Kolač slažemo tako što u pleh prvo stavimo jednu koru, premažemo džemom, poklopimo drugom korom.
Preko druge kore sipamo kremu i poravnamo.
Sad preko kreme stavimo treću koru, premažemo džemom i poklopimo četvrtom korom.
Pritisnemo malo da se lepo slepe i ostavimo kolač da odstoji. Obilno ga posuti šećerom u prahu i rezati na kocke.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.