burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Mimoza kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kore:

500 g brašna

250 g maslaca

125 g šećera u prahu

1 kesica praška za pecivo

4-5 kašika kisele pavlake

3 žumanca

1 jaje

1 kašičica rendane limunove kore

Krema:

500 ml mleka

5 kašika brašna

200 g šećera u prahu

2 kesice vanilin šećera

1 kašičica rendane narandžine kore

2 kašičice ruma

200 g maslaca

nekoliko kašika džema od šipurka

Mimoza kolač

Koraci pripreme

U brašno staviti šećer, maslac narezan na kocke, kiselu pavlaku, prašak za pecivo, rendanu koricu limuna, te zamesiti prhko testo. Ostaviti ga da malo odmori.

Podeliti testo na četiri dela i svaki razvući oklagijom na veličinu pleha u kom će se peći.

Pleh obložiti pek papirom i peći da korice poprime tek laganu boju.

Za kremu pomešati brašno sa malo mleka, a ostatak zakuvati sa šećerima. U provrelo mleko sipati smesu od brašna i skuvati kao za puding. Kremu dobro ohladiti pa sastaviti sa izrađenim maslacem. Dodati rum i rendanu koru narandže.

Kolač slažemo tako što u pleh prvo stavimo jednu koru, premažemo džemom, poklopimo drugom korom.

Preko druge kore sipamo kremu i poravnamo.

Sad preko kreme stavimo treću koru, premažemo džemom i poklopimo četvrtom korom.

Pritisnemo malo da se lepo slepe i ostavimo kolač da odstoji. Obilno ga posuti šećerom u prahu i rezati na kocke.

Naši proizvodi

Mimoza kolač

Koraci pripreme

U brašno staviti šećer, maslac narezan na kocke, kiselu pavlaku, prašak za pecivo, rendanu koricu limuna, te zamesiti prhko testo. Ostaviti ga da malo odmori.

Podeliti testo na četiri dela i svaki razvući oklagijom na veličinu pleha u kom će se peći.

Pleh obložiti pek papirom i peći da korice poprime tek laganu boju.

Za kremu pomešati brašno sa malo mleka, a ostatak zakuvati sa šećerima. U provrelo mleko sipati smesu od brašna i skuvati kao za puding. Kremu dobro ohladiti pa sastaviti sa izrađenim maslacem. Dodati rum i rendanu koru narandže.

Kolač slažemo tako što u pleh prvo stavimo jednu koru, premažemo džemom, poklopimo drugom korom.

Preko druge kore sipamo kremu i poravnamo.

Sad preko kreme stavimo treću koru, premažemo džemom i poklopimo četvrtom korom.

Pritisnemo malo da se lepo slepe i ostavimo kolač da odstoji. Obilno ga posuti šećerom u prahu i rezati na kocke.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept