burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Mekani kokos kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za koru:

4 jaja

180 g šećera

200 g brašna

100 ml ulja

100 ml mleka

20 g C kakao praha

1 C prašak za pecivo

Za fil:

500 ml mleka

100 g šećera

40 g brašna

100 g C kokosa

Mekani kokos kolač

Koraci pripreme

Jaja umutiti sa šećerom, pa dodati brašno i C prašak za pecivo.

U umućena jaja u tankom mlazu dodati mleko i ulje. Sjediniti sastojke.

Podeliti smesu na dva dela, pa u jedan deo dodati C kakao prah.

Pleh premazati maslacem i brašnom, pa sipati tamni deo i peći 10 minuta.

Skuvati fil. U 400 ml mleka dodati šećer i kuvati do ključanja.

U preostalo mleko dodati brašno i dobro umutiti da ne bude grudvica.

Smesu dodati u provrelo mleko i skuvati gust krem.

U krem dodati C kokos pa fil preliti preko tamnog dela.

Preko fila preliti žuti deo i peći još 15-20 minuta.

Ostaviti da se kolač potpuno ohladi u plehu pa onda seći i dekorisati po želji.

Naši proizvodi

Mekani kokos kolač

Koraci pripreme

Jaja umutiti sa šećerom, pa dodati brašno i C prašak za pecivo.

U umućena jaja u tankom mlazu dodati mleko i ulje. Sjediniti sastojke.

Podeliti smesu na dva dela, pa u jedan deo dodati C kakao prah.

Pleh premazati maslacem i brašnom, pa sipati tamni deo i peći 10 minuta.

Skuvati fil. U 400 ml mleka dodati šećer i kuvati do ključanja.

U preostalo mleko dodati brašno i dobro umutiti da ne bude grudvica.

Smesu dodati u provrelo mleko i skuvati gust krem.

U krem dodati C kokos pa fil preliti preko tamnog dela.

Preko fila preliti žuti deo i peći još 15-20 minuta.

Ostaviti da se kolač potpuno ohladi u plehu pa onda seći i dekorisati po želji.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept