0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
40
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
40
250 ml kisele vode, 140ml ulja, 200 gr šećera, 2 kašike c kakaoa, 4 kašika dzema od kajsija, pola c praška za pecivo, 250gr brašna i 100gr čokolade za kuvanje
Sočno i mekano!
Kiseloj vodi dodati 120ml ulja i šećer. Mešati dok se šećer ne rastopi. Dodati kašiku dzema, kakao, brašno i prašak za pecivo. Sve lepo sjediniti varjačom.
U pleh velicine 20x30 sipati smesu i peći 25 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Vruć kolač premazati sa tri kašike dzema od kajsije. Kada se ohladi pleliti glazurom od čokolade rastopljene sa 20ml ulja.
Sočno i mekano!
Kiseloj vodi dodati 120ml ulja i šećer. Mešati dok se šećer ne rastopi. Dodati kašiku dzema, kakao, brašno i prašak za pecivo. Sve lepo sjediniti varjačom.
U pleh velicine 20x30 sipati smesu i peći 25 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Vruć kolač premazati sa tri kašike dzema od kajsije. Kada se ohladi pleliti glazurom od čokolade rastopljene sa 20ml ulja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.