burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija40

Posno medeno srce

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
40

Sastojci

Sastojci

250 ml kisele vode, 140ml ulja, 200 gr šećera, 2 kašike c kakaoa, 4 kašika dzema od kajsija, pola c praška za pecivo, 250gr brašna i 100gr čokolade za kuvanje

Posno medeno srce

Sočno i mekano!

Koraci pripreme

Priprema

Kiseloj vodi dodati 120ml ulja i šećer. Mešati dok se šećer ne rastopi. Dodati kašiku dzema, kakao, brašno i prašak za pecivo. Sve lepo sjediniti varjačom.
U pleh velicine 20x30 sipati smesu i peći 25 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Vruć kolač premazati sa tri kašike dzema od kajsije. Kada se ohladi pleliti glazurom od čokolade rastopljene sa 20ml ulja.

Posno medeno srce

Sočno i mekano!

Koraci pripreme

Priprema

Kiseloj vodi dodati 120ml ulja i šećer. Mešati dok se šećer ne rastopi. Dodati kašiku dzema, kakao, brašno i prašak za pecivo. Sve lepo sjediniti varjačom.
U pleh velicine 20x30 sipati smesu i peći 25 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Vruć kolač premazati sa tri kašike dzema od kajsije. Kada se ohladi pleliti glazurom od čokolade rastopljene sa 20ml ulja.

Autor

Slavica89
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept