0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
25
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
25
5 jaja
14 kašika šećera
14 kašika brašna
14 kašika mleka
12 kašika ulja
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
2 kašike C kakaoa
Umutiti žumanca sa šećerom, postepeno dodavati ulje i mleko brašno i C prašak za pecivo.
Posebno umutiti čvrst sneg od 5 belanaca, pa spojiti sa prethodnom smesom.
Pola smese sipati u podmazan pleh, a u drugu polovinu dodati 2 kašike C kakao praha pa promešati.
Sipati preko prvog dela i viljuškom poravnati tamni deo preko cele smese.
Peći u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni 25 minuta.
Gotov kolač ohladiti posuti C šećerom u prahu i seći na kocke.
Umutiti žumanca sa šećerom, postepeno dodavati ulje i mleko brašno i C prašak za pecivo.
Posebno umutiti čvrst sneg od 5 belanaca, pa spojiti sa prethodnom smesom.
Pola smese sipati u podmazan pleh, a u drugu polovinu dodati 2 kašike C kakao praha pa promešati.
Sipati preko prvog dela i viljuškom poravnati tamni deo preko cele smese.
Peći u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni 25 minuta.
Gotov kolač ohladiti posuti C šećerom u prahu i seći na kocke.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.