0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
24
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24
5 jaja
5 kašika šećera
1/2 kesice C praška za pecivo
5 kašika brašna
2 kašike mlevenog keksa
150 ml mleka
1 C vanilin šećer
750 ml mleka
1 C puding od vanile
80 g C griza
5 kašika šećera
150 g margarina
Kora:
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, C prašak za pecivo, brašno i mleveni keks.
Peći u podmazanom plehu na 250 stepeni oko 20 minuta. Toplu koru preliti toplim prelivom od mleka i C vanilin šećera.
Od 750 ml mleka odvojiti 150 ml i pomešati sa C pudingom i C grizom. Ostatak staviti da se kuva sa šećerom.
Kada počne da vri dodati dodati smesu sa pudingom i mešati dok ne počne da se steže.
Prekriti prijanjajućom folijom i ostaviti sa se ohladi.
U hladan fil dodati margarin i fil rasporediti preko kore.
Kora:
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, C prašak za pecivo, brašno i mleveni keks.
Peći u podmazanom plehu na 250 stepeni oko 20 minuta. Toplu koru preliti toplim prelivom od mleka i C vanilin šećera.
Od 750 ml mleka odvojiti 150 ml i pomešati sa C pudingom i C grizom. Ostatak staviti da se kuva sa šećerom.
Kada počne da vri dodati dodati smesu sa pudingom i mešati dok ne počne da se steže.
Prekriti prijanjajućom folijom i ostaviti sa se ohladi.
U hladan fil dodati margarin i fil rasporediti preko kore.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.