burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Marijin griz kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

Kora:

5 jaja

5 kašika šećera

1/2 kesice C praška za pecivo

5 kašika brašna

2 kašike mlevenog keksa

Preliv:

150 ml mleka

1 C vanilin šećer

Fil:

750 ml mleka

1 C puding od vanile

80 g C griza

5 kašika šećera

150 g margarina

Marijin griz kolač

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, C prašak za pecivo, brašno i mleveni keks.

Peći u podmazanom plehu na 250 stepeni oko 20 minuta. Toplu koru preliti toplim prelivom od mleka i C vanilin šećera.

Od 750 ml mleka odvojiti 150 ml i pomešati sa C pudingom i C grizom. Ostatak staviti da se kuva sa šećerom.

Kada počne da vri dodati dodati smesu sa pudingom i mešati dok ne počne da se steže.

Prekriti prijanjajućom folijom i ostaviti sa se ohladi.

U hladan fil dodati margarin i fil rasporediti preko kore.

Naši proizvodi

Marijin griz kolač

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, C prašak za pecivo, brašno i mleveni keks.

Peći u podmazanom plehu na 250 stepeni oko 20 minuta. Toplu koru preliti toplim prelivom od mleka i C vanilin šećera.

Od 750 ml mleka odvojiti 150 ml i pomešati sa C pudingom i C grizom. Ostatak staviti da se kuva sa šećerom.

Kada počne da vri dodati dodati smesu sa pudingom i mešati dok ne počne da se steže.

Prekriti prijanjajućom folijom i ostaviti sa se ohladi.

U hladan fil dodati margarin i fil rasporediti preko kore.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept