burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Mančmelo kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Biskvit:

5 žumanaca

240 g šećera

3 kašike kakaoa

150 ml ulja

200 g brašna

1 C prašak za pecivo

1 C vanilin šećer

250 ml mleka

Krem:

6 belanaca

10 kašika šećera

1 vanilin šećer

prstohvat soli

2 pune kašike gustina

300 ml mleka za šlag

160 g čokolade za kuvanje

Mančmelo kolač

Koraci pripreme

Dobro umutiti žumanca i šećer, pa dodati ulje, kakao i brašno, pomešano sa praškom za pecivo.

Dobro umutiti, pa sipati mleko (miksirati sve vreme).

Sipati smesu u pleh, premazan margarinom i posut brašnom. Peći na 200 C, oko 25 minuta.

Umutiti belanca i prstohvat soli, pa postepeno dodavati šećer. Dobro umutiti (nekih 10-tak minuta).

Zatim u sneg dodati gustin. Upravo gustin je tajni sastojak, jer zahvaljujući njemu krema neće 'pasti' već nakon par sati.

Izmiksirati, pa sipati preko vrućeg, pečenog biskvita.

Naši proizvodi

Mančmelo kolač

Koraci pripreme

Dobro umutiti žumanca i šećer, pa dodati ulje, kakao i brašno, pomešano sa praškom za pecivo.

Dobro umutiti, pa sipati mleko (miksirati sve vreme).

Sipati smesu u pleh, premazan margarinom i posut brašnom. Peći na 200 C, oko 25 minuta.

Umutiti belanca i prstohvat soli, pa postepeno dodavati šećer. Dobro umutiti (nekih 10-tak minuta).

Zatim u sneg dodati gustin. Upravo gustin je tajni sastojak, jer zahvaljujući njemu krema neće 'pasti' već nakon par sati.

Izmiksirati, pa sipati preko vrućeg, pečenog biskvita.

Autor

Marina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept