0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5 žumanaca
240 g šećera
3 kašike kakaoa
150 ml ulja
200 g brašna
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
250 ml mleka
6 belanaca
10 kašika šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
2 pune kašike gustina
300 ml mleka za šlag
160 g čokolade za kuvanje
Dobro umutiti žumanca i šećer, pa dodati ulje, kakao i brašno, pomešano sa praškom za pecivo.
Dobro umutiti, pa sipati mleko (miksirati sve vreme).
Sipati smesu u pleh, premazan margarinom i posut brašnom. Peći na 200 C, oko 25 minuta.
Umutiti belanca i prstohvat soli, pa postepeno dodavati šećer. Dobro umutiti (nekih 10-tak minuta).
Zatim u sneg dodati gustin. Upravo gustin je tajni sastojak, jer zahvaljujući njemu krema neće 'pasti' već nakon par sati.
Izmiksirati, pa sipati preko vrućeg, pečenog biskvita.
Dobro umutiti žumanca i šećer, pa dodati ulje, kakao i brašno, pomešano sa praškom za pecivo.
Dobro umutiti, pa sipati mleko (miksirati sve vreme).
Sipati smesu u pleh, premazan margarinom i posut brašnom. Peći na 200 C, oko 25 minuta.
Umutiti belanca i prstohvat soli, pa postepeno dodavati šećer. Dobro umutiti (nekih 10-tak minuta).
Zatim u sneg dodati gustin. Upravo gustin je tajni sastojak, jer zahvaljujući njemu krema neće 'pasti' već nakon par sati.
Izmiksirati, pa sipati preko vrućeg, pečenog biskvita.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.