burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Mak rolo sa čoko vanil kremom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

Za testo

100 g maka

4 jaja

4 kašike šećera

4 kašike brašna T-400

1 prstohvat soli

1 C prašak za pecivo

Za fil:

4 žumanca

1 C čvrstin

4 kašike šećera

200 ml mleka

5 g margarina

1 C vanilin šećer

Dekoracija:

topla čokolada ili čokoladni puding

Mak rolo sa čoko vanil kremom

Koraci pripreme

Veoma pažljivo odvojite belanca od žumanaca.

Mutimo belanca dok pena ne postane veoma gusta. Potom počnite dodavati šećer, ali postepeno, kašiku po kašiku, uz neprekidno mućenje, sve do utroška cele količine šećera.

Umutiti žumance i lagano umešati u šam (kašikom ne mikserom), pa posebno sjediniti C prašak za pecivo i brašno i dodati mak.

Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu. Poravnati je špahtlom i peći u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko 10 minuta.

Gotovu piškotu urolati u vlažnu krpu i čekati sa se ohladi.

Za pripremu fila umutiti žumanca i šećer pa dodati C čvrstin i malo hladnog mleka sa C vanilin šećerom, te povezati žicom za mućenje.

Preostali mleko sipati u šerpu i kuvati dok ne proključa. Sipati u njega smesu od žumanaca, nadalje kuvati na umerenoj temperturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne.

U ohlađenu kremu dodati omekšali puter i izmiksati. Posebno kuvati vrelu čokoladu ili puding.

Kada se kora ohladi, razviti je i premazati pripremljenim filom i ukrasiti toplom čokoladom ili čokolanim pudingom.

Naši proizvodi

Mak rolo sa čoko vanil kremom

Koraci pripreme

Veoma pažljivo odvojite belanca od žumanaca.

Mutimo belanca dok pena ne postane veoma gusta. Potom počnite dodavati šećer, ali postepeno, kašiku po kašiku, uz neprekidno mućenje, sve do utroška cele količine šećera.

Umutiti žumance i lagano umešati u šam (kašikom ne mikserom), pa posebno sjediniti C prašak za pecivo i brašno i dodati mak.

Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu. Poravnati je špahtlom i peći u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko 10 minuta.

Gotovu piškotu urolati u vlažnu krpu i čekati sa se ohladi.

Za pripremu fila umutiti žumanca i šećer pa dodati C čvrstin i malo hladnog mleka sa C vanilin šećerom, te povezati žicom za mućenje.

Preostali mleko sipati u šerpu i kuvati dok ne proključa. Sipati u njega smesu od žumanaca, nadalje kuvati na umerenoj temperturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne.

U ohlađenu kremu dodati omekšali puter i izmiksati. Posebno kuvati vrelu čokoladu ili puding.

Kada se kora ohladi, razviti je i premazati pripremljenim filom i ukrasiti toplom čokoladom ili čokolanim pudingom.

Autor

Tímea

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept